Σαλπιγγίδης για Εθνική Ελλάδας: Οι παίκτες θέλουν να παραμείνει ο Πογιέτ

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής από την τελική φάση του Euro 2024, αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη που το πιθανότερο είναι να γίνει στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγίδης. 

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός ανέφερε επίσης ότι οι παίκτες θέλουν παραμονή Πογιέτ ενώ μίλησε και για τον Κωνσταντέλια. 

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο Metropolis:

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Δεν χωράει τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο σε μια χώρα που μιλάμε για αναβάθμιση και εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας. Ό,τι και να σχολιάσω δεν μπορώ να πω κάτι θετικό πάνω σε αυτή την απόφαση. Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει 4 τελικοί χωρίς θεατές».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Κάποιοι περιμένουν τέτοιες ευκαιρίες για να σχολιάζουν αρνητικά την Εθνική και να δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Κάποιοι βλέπουν πιο ρομαντικά το ποδόσφαιρο. Αν δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ήταν μια αποτυχία για την Εθνική, ειδικά για τους παίκτες που παλέψανε τόσο πολύ, αλλά δεν είναι τα πράγματα και τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι.

Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τη Γεωργία, σίγουρα φοβόμασταν το παιχνίδι, παίζαμε σε μια έδρα κατάμεστη. Αν παίζαμε με περισσότερο ενθουσιασμό, η Γεωργία είχε τη δυνατότητα να μας κάνει τη ζημιά, ειδικά με τον Κβαρατσχέλια. Τελικά κρίθηκε στην τύχη, γιατί στα πέναλτι παίζει ρόλο η ικανότητα, αλλά πρέπει να έχεις και την τύχη. Μας έλειψε η τελική προσπάθεια, είχαμε τον έλεγχο, δημιουργούσαμε προϋποθέσεις, αλλά όχι τελικές.

Πρέπει να σεβαστούμε τις επιλογές του Πογέτ, αυτός έχει καθημερινή τριβή με τα παιδιά, αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δυστυχώς, όμως, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, είναι κρίμα για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών».

Για τον Πογιέτ: «Απ' ότι έμαθα οι παίκτες θέλουν να παραμείνει ο Πογέτ στην ομάδα, είναι ένα κριτήριο για να παρθεί μια απόφαση, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Θεωρώ ότι θα αργήσει να παρθεί μια απόφαση, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Για εμένα τα κριτήρια να μείνει ένας προπονητής, είναι το feedback από τους παίκτες, οι επιτυχίες, ο τρόπος που λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα. Η Εθνική έκανε βήματα μπροστά, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετά για να πάμε στο Euro».

Για τη διαφορά της Εθνικής του παρελθόντος με την τωρινή: «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές στο ποδόσφαιρο. Η πραγματικότητα είναι ότι η τότε Εθνική είχε καλύτερες κληρώσεις, επειδή το έχτισε, είχε καλή ομάδα, ήταν μια ομάδα που ήξερε να παίρνει το αποτέλεσμα. Είναι λάθος να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί και τώρα έχουμε παίκτες που πρωταγωνιστούν σε ομάδες. Όταν έρχεται η αποτυχία σκαλίζεις πάντα τα πράγματα περισσότερο».

Για Φορτούνη και Κωνσταντέλια: «Για την απόφαση του Φορτούνη να σταματήσει, δεν γνωρίζω το παρασκήνιο. Για τον Κωνσταντέλια, όταν μπήκε με τη Γεωργία φάνηκε κάτι να αλλάζει, αλλά δεν ήταν αρκετό, δεν δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ».

Για το πρωτάθλημα της Super League: «Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού είναι ένα βαρίδι στο πρόγραμμα των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο βάθος από τον Ολυμπιακό. Φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στη 2η αγωνιστική και έρχονται ντέρμπι και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Παρότι φίλαθλος του ΠΑΟΚ μου αρέσει αυτό που βλέπω, που δεν ξέρω ποιος θα είναι ο πρωταθλητής».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ