Το "Γραφείον Ποιήσεως" στα Αρχαία Στάγειρα

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 22 Αυγούστου 2021 σε αρχαιολογικούς χώρους, το Γραφείον Ποιήσεως και η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση και με την φιλοξενία της "Αριστοτελείου Πολιτείας" την στήριξη του Culture Book και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ολυμπιάδας και των Ενεργών Πολιτών Ολυμπιάδας, διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα «Αυγουστιάτικο φεγγάρι», εντός του Αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων από μέλη του Γραφείου Ποιήσεως και της ΕΛΘ με την μουσική παρέμβαση της ερμηνεύτριας/ποιήτριας Γεωργίας Βεληβασάκη και του κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 20:30 Στήριξη οργάνωσης: Culture Book, Σύλλογος Επαγγελματιών Ολυμπιάδας, Ενεργοί Πολίτες Ολυμπιάδας και Κοινότητα Ολυμπιάδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

* Οι ποιητές/ποιήτριες που θα απαγγείλουν ποιήματα με αλφαβητική σειρά είναι:

-Γεωργία Βεληβασάκη -Χρύσα Βλάχου -Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου -Ελευθερία Θάνογλου -Κατερίνα Καριζώνη -Χλόη Κουτσουμπέλη -Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος -Σπύρος Λαζαρίδης -Αγγελής Μαριανός -Αντώνης Δ. Σκιαθάς -Βαγγέλης Τασιόπουλος -Μαρία Τζίκα -Δήμος Χλωπτσιούδης

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του "Γραφείου Ποιήσεως"  Αντώνης Δ. Σκιαθάς σημειώνει:

"Η ποίηση ή λογοτεχνία είναι τρόπος ζωής, είναι κώδικας επικοινωνίας. Οι δράσεις του Γραφείου Ποιήσεως με την στήριξη του Culture Book συνομιλούν τόσο σε Πανελλήνιο Επίπεδο όσο και σε Διεθνές με φορείς πολιτισμού για τη Δημιουργια θεσμών σε ετήσιο επίπεδο.. Η Αριστοτέλειος πολιτεία στη γενέτειρα του Αριστοτέλη δημιουργεί το Αριστοτέλειο διεθνές κέντρο μελετών. Η πρόσκληση της μαζί με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουμε ένα ετήσιο θεσμό για την Ποιητική Τέχνη στα Αρχαία Στάγειρα μας βρήκε έτοιμους από καιρό. Η υπεύθυνη του Culture Book Ποιήτρια Ελευθερία Θανογλου ανέλαβε εκ μέρους του Γραφείου Ποιήσεως την διεύθυνση παραγωγής προτείνοντας ενα μοναδικό πρόγραμμα με ποίηση και μουσική στον Αρχαιολογικό χώρο.

Το υπουργείο πολιτισμού είναι αρωγός και σε αυτή τη δράση του Γραφείου Ποιήσεως.

Ο Πρόεδρος του "Γραφείου Ποιήσεως"  Αντώνης Δ. Σκιαθάς 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ