Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση

Ένας 16χρονος συνελήφθη για προγραμματισμένη επίθεση στη La Défense κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε μηνύματα στο Telegram, ο ανήλικος σκόπευε να αποκτήσει υλικά ωστε να κατασκευάσει εκρηκτική ζώνη, «για να πεθάνει ως μάρτυρας στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro.

O 16χρονος συνελήφθη στο Marignier (Σαβόϊα, Γαλλία), ύποπτος για προετοιμασία τζιχαντιστικής επίθεσης εν μέσω  Ολυμπιακών Αγώνων, στο δυτικό προάστιο του Παρισιού La Défense, πληροφορήθηκε η  Le Figaro την Τετάρτη 24 Απριλίου από την Εισαγγελία της Αντιτρομοκρατικής. 

Διεξάγεται έρευνα για «εγκληματική τρομοκρατική σύσταση». Συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο έφηβος αναρτούσε ανησυχητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο ΜΚΔ Telegram. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική «ήταν ήδη αντικείμενο παρακολούθησης για ριζοσπαστικοποίηση».

Ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του. Κατά τη διάρκεια έρευνας, οι αρχές βρήκαν χειρόγραφα έγγραφα, τον όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος, κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του.

Ο ανήλικος γαλλικής ιθαγένειας παραδέχτηκε ότι σκόπευε να  επιχειρήσει επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, «με όπλο ή με ζώνη εκρηκτικών».

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης