Με τη συμμετοχή 372 μαθητών και μαθητριών το Φεστιβάλ «Μαζί!» στα Παλαιά Σφαγεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή 372 μαθητών και μαθητριών, 47 εκπαιδευτικών και 15 σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το πρωί στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων το Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!" στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Κι αν ήσουν εσύ;¨.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας-Αγωγή Υγείας & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Από τις 9.30πμ έως τη 1μμ ξετυλίχτηκαν παρουσιάσεις, δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και σύντομες θεατρικές δράσεις από τα συμμετέχοντα σχολεία. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι θεματικές του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων, καθώς και για την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές και για την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους.

Μετά την παρουσίαση των θεατρικών και των υπόλοιπων δράσεων που έγιναν στην κεντρική αίθουσα Καρναβαλιού (Κ6) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων, τα παιδιά στον υπαίθριο χώρο σχημάτισαν πιασμένα χέρι-χέρι μια τεράστια αλυσίδα ανθρωπιάς χωρώντας τους πάντες μέσα και τραγουδώντας το τραγούδι του φεστιβάλ, το τραγούδι τους.

Στο φεστιβάλ «Μαζί!» που έγινε στο τέλος του σχολικού έτους και το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, συνετέλεσε στη διάχυση της δουλειάς όλου του χρόνου στο πρόγραμμα ¨Κι αν ήσουν εσύ;¨, τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα, συμμετείχαν: 65ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Νηπιαγωγείο Καρυάς Αχαϊας, Νηπιαγωγείο Χαλανδρίτσας Αχαϊας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 13ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 34ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 36ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού Αχαϊας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πατρών και Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών.

Στήριξαν οι εκπαιδευτικοί: Ζαλαβρά Αλεξάνδρα, Παρασκευοπούλου Γεωργία, Μποϊνοπούλου Νικολίτσα, Τερζανίδου Μαρία, Τζικόπουλος Δημήτρης, Βλάχου Όλγα, Γιαννοπούλου Φωτεινή, Βαγενά Βάσια, Αντωνίου Αθηνά, Δημητρακοπούλου Αγγελική, Μπεκιάρης Γιώργος, Παπαγγελοπούλου Βενετία, Κωνσταντινίδη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωσηφίνα, Αλεξανδροπούλου Μαρία, Κολλύρου Ακριβή, Μαρία Ρέντιτ, Κακού Ολυμπία, Σαλάπα Αθηνά, Χρυσαυγή Κωστοπούλου, Κυπριανίδου Μαρίνα, Γρίβα Αντωνία

Τοπικοί Συντονιστές του Προγράμματος  «κι αν ήσουν εσύ;» στην Αχαΐα: Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου-Γιώργος Μπεκιάρης-Γιούλη Δούβου.

 

Διαβάστε επίσης