Φόβος λουκέτου για 21.000 επιχειρήσεις το επόμενο εξάμηνο

τα αναφέρουν τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ

Σε ένα δεύτερο κύκλο επιδείνωσης έχει εισέλθει η ελληνική επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, για το επόμενο εξάμηνο πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι μπορεί να βάλουν λουκέτο, με πιθανό ενδεχόμενο να κλείσουν τελικά 21.000 επιχειρήσεις και να χαθούν 52.000 - 55.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 31.000 μισθωτοί (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι).

Αυτό είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώγος Καββαθάς στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε η έρευνα και σχολίασε ότι οι επιχειρήσεις ζουν στα χρόνια της αποεπένδυσης και στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» που απαρτίζεται από την αοριστία για την αξιολόγηση, την πίεση από τις προσφυγικές ροές και την πολιτική ρευστότητα.

Ακόμη τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αυξητική τάση στα επαγγέλματα ... «της βαλίτσας» (φροντιστήρια, κομμωτής, ηλεκτρολόγος κλπ).

«Το δεύτερο στοιχείο που παρατηρείται στην ελληνική επιχειρηματικότητα τον τελευταίο καιρό είναι η μετανάστευση των επιχειρήσεων πράγμα που όπως έχει αποδειχθεί δεν βοηθάει ουσιαστικά ούτε τον ίδιο τον επιχειρηματία, ούτε τη χώρα υποδοχής και φυσικά ούτε την χώρα από την οποία μεταναστεύουν οι επιχειρήσεις» όπως επεσήμανε ο κ. Καββαθάς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ