Πάτρα: Συζήτηση του ΙΝΑΔΕ για τις γεωπολιτικές εξελίξεις ΦΩΤΟ

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου , πραγματοποιήθηκε χθες η άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε) με τίτλο «Η πορεία της Ελλάδας & της Ευρώπης στο πλαίσιο των Διεθνών Γεωπολιτικών Εξελίξεων», στην Αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), έθεσε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τις εξελίξεις στο δαιδαλώδες γεωπολιτικό περιβάλλον.

Μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι μεταναστευτικές ροές, θέματα άμυνας και εξοπλισμού, η Συνθήκη της Λωζάνης, η διπλωματία των πόλεων και Περιφερειών, η Κύπρος και ο Ελληνισμός καθώς και ο ρόλος της ΕΕ στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης και ο Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ οικονομικών και κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Μάλιστα σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ Φωκίων Ζαΐμης σημείωσε:

Πραγματικά άριστοι
Ευχαριστώ από καρδιάς τον εξαιρετικό αναλυτή και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη και τον Μελέτη Μελετόπουλο για την τιμή να μας μιλήσουν στην Πάτρα σε εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ για την πορεία της Ευρώπη στο πλαίσιο των γενικότερων γεωστρατηγικών εξελίξεων. Εξαιρετικές αναλύσεις από έμπειρους επιστήμονες που θα ζήλευε και το καλύτερο ''think tank'' με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και μόνον.
 

 

Διαβάστε επίσης