Συνεχίζει το έργο του το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας

Με απόλυτη επιτυχία

Σε ανακοίνωση του ΙΝΑΔΕ αναφέρονται τα εξής:

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη του πορεία μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις και συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Πιο αναλυτικά, το προηγούμενο έτος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και απτά αποτελέσματα τα έργα Antiox plus και  Innova Protect στα οποία συμμετείχε ως εταίρος το ΙΝΑΔΕ μαζί με άλλους ερευνητικούς οργανισμούς και  ιδιωτικούς φορείς. 

Μέσα από τις εργασίες του Antiox plus πρόκειται να δημιουργηθούν δυο διατροφικά  υψηλής ποιότητας υγειοπροστατευτικά συμπληρώματα από προϊόντα αρχικά φυτικής προέλευσης. Το μέλι και το ελαιόλαδο αποτελούν τα δυο προϊόντα της ελληνικής γεωργίας που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε συνδυασμό με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων από τα φυτά ρίγανη, φασκόμηλο και κρίταμο. 

dsc_0426_0.jpg

Στο έργο Innova Protect συνεργάστηκαν τρεις εκπαιδευτικοί οργανισμοί και τέσσερις ιδιωτικοί φορείς με σκοπό την άμεση και αξιόπιστη διάγνωση φυτοπαθογόνων στελεχών της οικογένειας Xanthomonadaceae. Η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει κυρίως μικροοργανισμούς που σχετίζονται με ασθένειες αδροβακτηριώσεων των φυτών. Στους μικροοργανισμούς καραντίνας ανήκει και το φυτοπαθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa (Xf)  που απειλεί την καλλιέργεια της ελιάς και άλλων καλλιεργούμενων ειδών και καλλωπιστικών φυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αναδείχθηκε  ως ένα από τα επιτυχημένα έργα ανάμεσα σε 168 που είχαν εγκριθεί στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το ΙΝΑΔΕ εκτός από τη διεξαγωγή ορισμένων εξειδικευμένων  μελετών, είχε αναλάβει τις δράσεις δημοσιότητας του έργου καθώς και τη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

dsc_5738.jpg

Με τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε επίσης η επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης» που διοργάνωσε το ΙΝΑΔΕ με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και παρουσία πλήθους επιφανών Πατρινών.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & Στρατηγικής, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Βαληνάκης και ο Διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», Μανώλης Κοττάκης. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, οι προκλήσεις που θα επηρεάσουν το επόμενο διάστημα το παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και τοπικό γίγνεσθαι, η διπλωματία των αγωγών, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι προκλήσεις της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς και οι αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας.

dsc_0803.jpg

Διθυραμβικά σχόλια έλαβε επίσης η εκδήλωση «Εκεί που ο Χριστιανισμός συναντά τον Ελληνισμό» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Καμαλάκη Σπυρίδων, Μέγα Άρχοντα Λογοθέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να ενημερωθούν για τις επιδράσεις του Ελληνισμού στο Χριστιανισμό, την προσφορά του Πατριάρχη Κυρίλλου και το έργο και τη ζωή της φιλοσόφου Υπατίας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Πρόεδρος - Δημοσιογράφος, ο Πέτρος Μαντάς, Α΄ Αντιπρόεδρος Πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο Αριστείδης Βάβαλης, Β’ Αντιπρόεδρος – ιδ. Υπάλληλος και ο Φωκίων Ζαΐμης, Γενικός Γραμματέας – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ