Αντιγήρανση: 4 συμπληρώματα για λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και λαμπερό μέχρι τα γεράματα πρέπει να υιοθετήσετε μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, να περιποιείστε το δέρμα σας τακτικά και να το ενυδατώνετε, να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και να λαμβάνετε καθημερινά 4 συγκεκριμένα συμπληρώματα.

Το δέρμα γερνά φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Οι ρυτίδες και οι κηλίδες ηλικίας είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης.

Γι’ αυτό καλό είναι φροντίζετε το δέρμα σας με καλλυντικά προϊόντα, όπως ενυδατικές κρέμες, αντηλιακό και σαπούνια που είναι απαλά για το δέρμα. Παράλληλα όμως πρέπει να ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, υγιή λίπη από λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς και αρκετό νερό.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, τέσσερις τύποι συμπληρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Τα 4 συμπληρώματα που είναι απαραίτητα για το δέρμα σας είναι:

Το κολλαγόνο
Η βιταμίνη C
Η βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Α

1. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος και μπορεί να λαμβάνεται σε μορφή συμπληρώματος καθημερινά, ενώ βρίσκεται και σε πολλές τροφές. Η απώλεια κολλαγόνου ξεκινά ήδη από την ηλικία των 21 ετών και μέχρι την ηλικία των 40 ετών, οι γυναίκες έχουν χάσει μεταξύ 10-20% του κολλαγόνου τους.

Μετά τα 40, μπορείτε ακόμα να συνεχίσετε να έχετε ένα λαμπερό δέρμα, λαμβάνοντας συμπληρώματα κολλαγόνου και τρώγοντας τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, όπως αυγά, κοτόπουλο, μούρα κ.λπ.

Υπάρχουν τρεις πρωταρχικοί τύποι κολλαγόνου και είναι καλύτερο να καταναλώνετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου που περιέχει τις περισσότερες μορφές.

Το κολλαγόνο μπορεί να λαμβάνεται συμπληρωματικά σε μορφή κάψουλας ή σκόνης. Όταν λαμβάνεται ως σκόνη, ειδικά αναμεμειγμένη με σκόνη πρωτεΐνης, αυτό μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση του κολλαγόνου. Μπορείτε να αναμειγνύετε τη σκόνη κολλαγόνου και με νερό, αν θέλετε. Όσο περισσότερο κολλαγόνο έχετε τόσο πιο νεανικό θα φαίνεται το δέρμα σας.

2. Βιταμίνη C

Αν παίρνετε ήδη τη δημοφιλή και αποτελεσματική βιταμίνη C, καλά νέα! Αν όχι, ή αν λαμβάνετε αυτό το θρεπτικό συστατικό μόνο μέσω τροφίμων όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αξιοσημείωτα οφέλη για το δέρμα από τη λήψη και ενός πρόσθετου συμπληρώματος. Η σύνθεση κολλαγόνου δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για πολλές αντιδράσεις στο σώμα, συγκεκριμένα για την κατασκευή του κολλαγόνου και της πρωτεΐνης που αποτελεί το 80% του συνδετικού μας ιστού.

Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ωφελεί την υγεία του δέρματος. Το σώμα χρειάζεται 1000mg βιταμίνης C προκειμένου να κατασκευάσει κολλαγόνο.

Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως ορούς, κρέμες και μάσκες. Ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ δημοφιλής είναι επειδή είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που θρέφει το δέρμα προστατεύοντάς το από τις βλάβες του ήλιου, τη ρύπανση και άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

3. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη για τις γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω που επιδιώκουν να συσφίξουν το δέρμα τους και να μετριάσουν τα σημάδια της γήρανσης είναι αναμφισβήτητα η βιταμίνη Α. Είτε λαμβάνεται από το στόμα με ένα συμπλήρωμα είτε εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα σας με μια κρέμα ή έναν ορό, η βιταμίνη Α είναι αποτελεσματική στη μείωση της εμφάνισης της ηλικίας.

Η βιταμίνη Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και τον σχηματισμό ελαστίνης, αναδομώντας και αποκαθιστώντας ό,τι είχε χαθεί. Αν σκεφτείτε το δέρμα σας σαν τραμπολίνο, το κολλαγόνο θα ήταν ο σκελετός και η ελαστίνη θα ήταν τα ελατήρια που κάνουν το τραμπολίνο να αναπηδά.

Χωρίς το πλαίσιο και τα ελατήρια, το τραμπολίνο είναι απλώς ένας τσαλακωμένος καμβάς στο έδαφος. Ευτυχώς, το δέρμα σας δεν χρειάζεται να χάσει το πλαίσιο ή τα ελατήρια όταν προσθέτετε τη βιταμίνη Α στην καθημερινότητά σας!

4. Βιταμίνη Ε

Ένα άλλο χρήσιμο συμπλήρωμα για μια πιο λαμπερή, ελαστική και λαμπερή επιδερμίδα είναι η βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε παράγεται φυσικά από το σμήγμα που εκλύεται μέσω των πόρων του δέρματος.

Αυτή η βιταμίνη είναι λιπαρή και διατηρεί το δέρμα υγιές, ζωντανό και σφριγηλό. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε, οδηγώντας σε ρυτίδες, σκούρες κηλίδες και φλεγμονές. Η προσθήκη ενός συμπληρώματος βιταμίνης Ε στην πρωινή σας αγωγή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βοηθήσετε στη μείωση και την πρόληψη των ρυτίδων.

Η απορρόφηση της βιταμίνης Ε στον οργανισμό μπορεί να ενισχυθεί συνδυάζοντάς την με τρόφιμα που περιέχουν υγιεινά λίπη, λόγω της λιποδιαλυτής της φύσης. Για βέλτιστη απορρόφηση και επιπλέον βιταμίνη Ε, θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα αβοκάντο στο πρωινό σας, επειδή είναι γεμάτο υγιεινά λιπαρά και βιταμίνη Ε.

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ