Πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

 500 γρ. πένες
 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 80-100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε πρώτα τα σέσκουλα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, ώστε να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ