Πάτρα: Ποιος είναι ο άνδρας που φώναξε "ανάθεμα" κατά την δοξολογία για την 25η Μαρτίου - Η στάση του Μητροπολίτη

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν πάρει θέση μέσα στο ναό της Ευαγγελίστριας, κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναμένοντας τον Μητροπολίτη Πατρών αν θα καταφερθεί στον λόγο του κατά του νόμου για τα ομόφυλα ζευγέρια, καθώς εντός της εκκλησίας βρίσκονταν βουλευτές, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που είχαν ψηφίσει το νέο νόμο.

Όμως ο κ. Χρυσόστομος δεν θέλησε να προκαλέσει ζήτημα την ημέρα γιορτής της Εθνικής Πανιγγενεσίας και αρκέστηκε να αναφερθεί στο θέμα μόνο κατά την προηγηθείσα λειτουργία, όπου δεν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα.Σημειώνοντας, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, πως καταργούνται τα ήθη και η οικογένεια.

Ωστόσο, η "είδηση" ήλθε από άμβωνος και όχι από ιερωμένο. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο τέλος της δοξολογίας, γνωστός για τις θέσεις του, πρώην μέλος της αντιαιρετικής επιτροπής της Μητρόπολης Πατρών (απομακρύνθηκε από τον Μητροπολίτη) ανέβηκε στον άμβωνα και άρχισε να φωνάζει κατά του νόμου και να «αναθεματίζει» τρεις φορές τους βουλευτές. Πρόκειται για πατρινό που είχε πρωταγωνιστήσει και στην συγκέντρωση στο Επισκοπείο, όταν υπήρχε πανδημία, ενώ είχε οργανώσει και συγκέντρωση στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου, προκειμένου εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ουκρανίας να μην προσκυνήσουν.

 Ο άνδρας κατέβηκε από τον άμβωνα και προσήχθη από Αστυνομικούς στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω, όπως φάινεται και στο βίντεο του tempo24.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ