Στις καλένδες το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Δυτικής Ελλάδος ‘’ Καραμανδάνειο ‘’

του Απόστολου Κατσιφάρα, τ. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας

Ο Υπουργός Υγείας ήλθον - είδον και απήλθον προχθές από την Πάτρα.
Επισκέφτηκε χώρους υγείας, μοίρασε ευχαριστίες και από ένα νέο σύγχρονο Παιδιατρικό νοσοκομείο που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια και περίμενε η περιοχή μας, περιορίστηκε στις απλές συντηρήσεις που γίνονται στις υπάρχουσες πτέρυγες.
Καμία αναφορά και κανένα χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του νέου σύγχρονου κτιρίου που απαιτεί η εποχή μας , λες και δεν υπήρχε καν ως θέμα, λες και δεν υπήρχε καμία Κυβερνητική δέσμευση.
Αντίστοιχες και ακόμη πιο αναγκαίες παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα και επανέρχεται πιο πιεστικό.
Το παράδοξο εδώ είναι ότι δεν βρέθηκε κανένα Κόμμα και κανένας Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος να θέσει το θέμα ανοικτά και δημόσια και ερωτώ :
Τόσο γρήγορα ξεχάστηκε η μαζική κινητοποίηση που έγινε πριν δύο χρόνια με την συμμετοχή όλων και τις δεσμεύσεις τους ;
Τόσο χαμηλά έχουμε βάλει τον πήχη στην Αχαΐα και είμαστε ικανοποιημένοι με την απραξία ;
Τόσο γρήγορα συμβιβαστήκαμε με τα ελάχιστα, ενώ η ευκαιρία που μας δίνει το ταμείο ανάκαμψης θα χαθεί, χωρίς να δώσουμε λύσεις βιώσιμες στο μέλλον στον ευαίσθητο τομέα της υγείας ;
Το καθολικό αίτημα της κατασκευής του Νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Ελλάδα θα επανέρχεται συνεχώς γιατί είναι αναγκαίο και δίκαιο.
Μας αφορά όλους! Το οφείλουμε στα παιδιά μας !
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ