Η τηλεοπτική προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και η διεκπεραιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής

του Βασίλη Αϊβαλή επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

 

Η διεκπεραιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμό της πόλης μας, το Πατρινό Καρναβάλι, έφτασε στη κορύφωσή της!

Διαχρονικά η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής του Καρναβαλιού ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο της χώρας αφού μέσω της ΕΡΤ με πολύωρες μεταδόσεις, από το πρώτο κρατικό μας κανάλι, το σημαντικότερο Καρναβάλι της Ελλάδας προβάλλονταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του τόπου μας και εκτός αυτού, όπου έφτανε το σήμα της.

Μετά από 10 χρόνια διοίκησης του Δήμου Πατρέων από την «Λαϊκή Συσπείρωση»  οδηγούμαστε όπως όλα δείχνουν, στο να «μοιραζόμαστε» τηλεοπτικό χρόνο με καρναβάλια από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Καρναβάλια με πολύ μικρότερη ιστορία, καρναβάλια τα οποία απλά προσπαθούν να μας μοιάσουν και να μας φτάσουν.

Μήπως όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι προσπαθούν αυτά να μας μοιάσουν και να μας  φτάσουν, αλλά ότι εμείς δεν προσπαθούμε να πάμε «μπροστά» το Καρναβάλι μας, βελτιώνοντάς το, εξελίσσοντάς το και προσθέτοντάς του καρναβαλικό όραμα;

Τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού;

Πότε βγήκαμε εκτός των πυλών, τοπικών και διεθνών, να προβάλλουμε το θεσμό μας;

Πότε αποφασίσαμε να κινηθούμε εκτός καρναβαλικής περιόδου σε επίπεδο προβολής, για να προσελκύσουμε επισκέπτες;

Θα μου πείτε πότε να το προβάλλεις και με τι, όταν η ίδια η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού επιλέγεται μόλις 2 μήνες πριν την τελευταία Κυριακή της παρέλασης ενώ στο εξωτερικό αντίστοιχες κινήσεις γίνονται άμεσα μετά το τέλος του προηγούμενου;

Ο τελευταίος υποβιβασμός της πόλης σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική προβολή του θεσμού, είναι το κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης του Πατρινού Καρναβαλιού από τη Δημοτική Αρχή. Ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει 195 χρόνια ωθείται σταδιακά (μήπως και συνειδητά;) να γίνει απλά ένα επαρχιακό πανηγυράκι…  Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τμήμα όλου αυτού του πλάνου διοίκησης είναι και η έξωση των πληρωμάτων το 2020 από τις παλαιές αποθήκες του ΑΣΟ, που παρ’ όλες τις δεσμεύσεις του Δημάρχου μας, ότι θα μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο, ακόμη δεν το έχουμε δει να γίνεται, με αποτέλεσμα το θέαμα που θα προσφέρει η πόλη μας να είναι σαφώς υποδεέστερο του παρελθόντος, με δραματικό περιορισμό των αρμάτων των πληρωμάτων στις παρελάσεις.

Ότι δεν είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής το Πατρινό Καρναβάλι φαίνεται ακόμα και από το ποσό που επιλέγει να δαπανήσει για την τηλεοπτική μετάδοση της κυριακάτικης παρέλασης το οποίο είναι 7.000 ευρώ. Όταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός πριν 2 χρόνια δαπάνησε 20.000 ευρώ για την τηλεοπτική μετάδοση μέσω διαδικτύου του Συμποσίου Γλυπτικής που έγινε το καλοκαίρι του 2022 και με ελάχιστους θεατές όπως μπορείτε να δείτε αναζητώντας το σε πλατφόρμες του διαδικτύου.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αποφασίστε επιτέλους να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να δείτε σοβαρά τον μαζικότερο θεσμό της πόλης! Δεν αντέχει άλλο υποβιβασμό! Η πολιτική ευθύνη σας ανήκει.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ