Στο δρόμο για το «Χρυσό Παπούτσι»: «Τρέχει» ο Κέιν, 2ος ο Μπαπέ, ανέβηκε 7ος ο Παυλίδης

Ο Χάρι Κέιν (Μπάγερν) πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη (2-1) της Μπάγερν επί της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης το Σάββατο (27/4) φτάνοντας τα 35 και τους 70 βαθμούς, εξακολουθώντας πρώτος σε απόσταση στην κατάταξη για το «χρυσό παπούτσι», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης, ενώ σκόραρε ξανά -και-ο Βαγγέλης Παυλίδης, φτάνοντας τα 27 γκολ (40,5 βαθμοί) ανεβαίνοντας -από την 9η- στην 7η θέση.

Δεύτερος είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε στα μέσα της εβδομάδας στην εκτός έδρας νίκη (4-1) επί της Λοριάν, φτάνοντας τα 26 κια τους 52 βαθμούς, ενώ το βάθρο ολοκληρώνει ο Σιρού Γκιρασί(Στουτγκάρδη)-ο οποίος δεν σκόραρε- με 25 γκολ και 50 βαθμούς.

Πίσω του, μόνο πλέον στην 4η θέση είναι ο Λοΐς Οπεντά (Λειψία) με 24 γκολ και 48 βαθμούς, μπροστά από τον Αργεντινό επιθετικός της Ίντερ Λουτάρο Μαρτίνες (23 γκολ και 46 βαθμοί).

Στην 6η θέση βρίσκεται ο Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) με 21-πλέον- γκολ και 42 βαθμούς,μπροστά από τον -7ο- Βαγγέλη Παυλίδη, που σκόραρε-ξανά -στην εκτός έδρας νίκη (3-0) της ΑΖ Αλκμααρ επί της Ναϊμέγκεν, έχοντας από 27 γκολ και 40,5 βαθμούς, όσους και ο ο Λουκ ντε Γιονγκ (Αϊντχόφεν).

Ο Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι)ακολουθεί στην 9η θέση (20 γκολ και 40 βαθμοί), ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Βίκτορ Γκιοκέρες με 26 γκολ και 39 βαθμούς.

Στη θέση Νο 57 βρίσκεται με 17 γκολ και 25,5 βαθμούς, ο Μαροκινός διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού Αγιούμπ Ελ Κααμπί-πρώτος σκόρερ της ελληνικής Super League (σ.σ: στην κατάταξη έχει χρεωθεί λάθος με 15 γκολ και βρίσκεται στην 74η θέση και όχι στην 57η που πρέπει να είναι).

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.

ertnews.gr