Καταγγελία της Ε.Ι.Ν.Α για τα απογευματινά χειρουργεία

Σε ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Α αναφέρονται τα εξής:

Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται  να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμονές βάζοντας για πολλοστή φορά βαθειά το χέρι στην τσέπη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά νοσηλευόμενου ασθενή στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών  να εξωθηθεί σε απογευματινό χειρουργείο λόγω μη ύπαρξης κενής χειρουργικής αίθουσας το πρωί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όντας νοσηλευόμενος για δέκα ημέρες αναμένοντας...Ωστόσο ,μετά από παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α στη διοίκηση του ΠΓΝΠ ,απαιτήθηκε το περιστατικό να αντιμετωπιστεί άμεσα ως έκτακτο σε πρωινό (δωρεάν) ωράριο όπως και τελικά έγινε. Την ίδια στιγμή και ενώ για την επόμενη εβδομάδα θα παραμείνουν ανοιχτές οι δύο από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες προκειμένου το προσωπικό να λάβει ορισμένες από τις χρωστούμενες άδειες, είναι προγραμματισμένο απογευματινό χειρουργείο.

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τους ασθενείς οι οποίοι καλούνται, ακόμη και για έκτακτα περιστατικά, να επιλέξουν το δρόμο του εμπορευματοποιημένου δημόσιου  ή του ιδιωτικού τομέα για να βρουν λύση στα προβλήματά τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν στην απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων, να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της κυβέρνησης. Να μην αναζητούν στους ασθενείς την μισθολογική αύξηση που δικαιούνται, να μην ψάχνουν τη χειρουργική αίθουσα που δικαιούνται στις απογευματινές -επί πληρωμή.

Τους  καλούμε να παλέψουμε μαζί για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, στην εφημεριακή αποζημίωση ,για μαζικές  μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, για άνοιγμα όλων των κλειστών χειρουργικών αιθουσών.

Είναι ο μόνος δρόμος για να ζούμε αξιοπρεπώς και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Για ουσιαστική εκπαίδευση για τους ειδικευόμενους χειρουργικών ειδικοτήτων, για πρόσβαση σε χειρουργεία στους νέους επιμελητές.

Καλούμε τους ασθενείς να παλέψουμε μαζί να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση η εμπορευματική λειτουργία, για γενναία ενίσχυση των υγειονομικών δομών ώστε να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες.