Τσίζκεϊκ με πασχαλινό κουλούρι

10' προετοιμασία
20' παρασκευή
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη βάση

 300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την κρέμα

 600 γρ. Arla cream cheese
 100 γρ. άχνη ζάχαρη
 200 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο

Για τις φράουλες & τη σος

 500 γρ. φράουλες, οι μισές κομμένες στη μέση και οι υπόλοιπες ψιλοκομμένες
 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
 100 γρ. ζάχαρη
 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 1½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
 2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Βάση

Αλέθουμε τα κουλουράκια στον πολυκόφτη, σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκ. πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη βάση.

Κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ το Arla cream cheese με την άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την κρύα Arla κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.

Φράουλες & σος

Βάζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Αδειάζουμε στις φράουλες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το υγρό. Προσθέτουμε και τις κομμένες στα δύο φράουλες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν (το μείγμα θα πήξει κι άλλο). Αφού κρυώσει, το ανακατεύουμε και αν χρειάζεται, το αραιώνουμε με ελάχιστο νερό. 
Αδειάζουμε τις φράουλες πάνω από το τσίζκεϊκ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κρατάμε το σιρόπι τους χωριστά σε ένα κανατάκι για να προσθέσει ο καθένα στο σερβίρισμα όσο θέλει.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ