Τα γρήγορα τυροπιτάκια της Πανωραίας!

Πολύ εύκολα

Τα τυροπιτάκια αυτά γίνονται πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. 

Η Πανωραία τα κάνει όταν θέλει να ετοιμάσει ένα συνοδευτικό πολύ γρήγορα για κάποιες γιορτές ή κάποια... βράδια που μπορεί να θέλουμε μια λιχουδιά!

Όποτε τα έχει φτιάξει ή τα έχω φτιάξει για φίλους γίνονται ανάρπαστα...

 

Υλικά για τη ζύμη:

1 πακέτο Φαρινάπ

1 βούτυρο βιτάμ

1 γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες είναι καλύτερο)

1 αυγό

λίγο αλάτι

1 αυγό για το άλλειμα (προαιρετικά)

Υλικά για τη γέμιση:

300 γραμ. φέτα 

200 γραμ. κίτρινα τυριά (ό,τι θέλετε)

2 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι (δε χρειάζεται κοσκίνισμα), το βούτυρο παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου και αρχίζουμε να τα τρίβουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ένα αυγό, λίγο αλάτι και αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικα και να γίνει η ζύμη ελαστική.

Την αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε την φέτα και τα κίτρινα τυριά και προσθέτουμε μέσα τα δύο αυγά χτυπημένα ελαφρώς καθώς και το πιπέρι.

Αν θέλουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια κι ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη όχι πολυ λεπτό, κόβουμε σε στρογγυλα (με ποτηρι ή κουπ πατ) και βάζουμε λιγη γέμιση, βρέχουμε λίγο με το δάχτυλο μας την άκρη του κύκλου και τα κλείνουμε.

Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και αν θέλουμε αλείφουμε με λιγο αυγό (χτυπημένο).

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Καλή σας επιτυχία!

Κ. Τ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ