Εμφάνιση "έκπληξη" της Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών

σεναρια για ενεργό συμμετοχη στη προεκλογικη εκστρατεια της χιλαρι κλιντον

Μπορεί η βραδιά του συνεδρίου των Δημοκρατικών τυπικά να ανήκε στην Χίλαρι Κλίντον, η πραγματική, ωστόσο πρωταγωνίστρια ήταν η Μισέλ Ομπάμα.

Η Πρώτη Κυρία περιέγραψε την αισιοδοξία της για το μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας και απέδωσε στην Κλίντον τον τίτλο της «φυσικής κληρονόμου» της Προεδρείας Ομπάμα.

Η Μισέλ Ομπάμα χαρακτήρισε την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον ως έναν «μεγαλόκαρδο υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος» και «πολιτική αγωνίστρια» ενώ άφησε αιχμές κατά του Τραμπ, χωρίς να αναφέρει το όνομα του, ότι ασκεί πολιτική εκφοβισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στη ρητορική μίσους που ακούμε συχνά από την τηλεόραση, εμείς απαντάμε με το σύνθημα ‘’Οσο χαμηλά πέφτουν αυτοί, τόσο εμείς ανεβαίνουμε’’».

«Μην αφήνετε κανέναν να λέει πως αυτή η χώρα δεν είναι σπουδαία»  είπε και συμπλήρωσε « Αυτή είναι η πιο σπουδαία χώρα στον πλανήτη».

Η Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της περιέγραψε τα πολιτικά κατορθώματα του συζύγου της κατά τη διάρκεια της 8ετούς θητείας του και επισήμανε πως μια εκλογή της Κλίντον στην Προεδρία θα σήμαινε τη συνέχεια του έργου του.

Σε δραματικό τόνο, η κα Ομπάμα ανέφερε πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα καθορίσει τα επόμενα 8 χρόνια το μέλλον των παιδιών και δήλωσε πως αυτό το μέλλον το εμπιστεύεται αποκλειστικά στα χέρια της Κλίντον, αφού «αυτή μπορεί να διδάξει στα παιδιά μας ότι κάθε ανθρώπινη ζωή μετράει.»

Το ενθουσιασμό της  στην πιθανότητα η Χίλαρι Κλίντον να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε η Μισέλ Ομπάμα  λέγοντας πως «Οι κόρες μου και όλα τα παιδιά μας θεωρούν πλέον δεδομένο πως μια γυναίκα μπορεί να γίνει Πρόεδρος αυτής της χώρας«.

Η ενθουσιώδης αποδοχή της  ομιλίας της Πρώτης Κυρίας από το κοινό του συνεδρίου έκανε ακόμα πιο πιθανό το σενάριο η κα Ομπάμα να παίξει ρόλο – κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ