Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι

ο τσιπρας ενημερωσε προεδρο δημοκρατιας και αρχηγούς κομμάτων για τα αποτελεσματα του Εurogroup

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να τους ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο σημερινό Εurogroup. 

Στις 9:30 το βράδυ ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει από κοντά για όλα όσα έγιναν σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στο διάλογο που είχαν οι δύο πολιτικοί ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Συνήθως, όταν έρχομαι βράδυ κύριε Πρόεδρε, δεν έρχομαι με καλά νέα. Τώρα όμως έρχομαι για καλά».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε θετική εξέλιξη για την χώρα, ουσιαστικά κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα στη βάση των προτάσεων της ελληνικής πλευράς» και χαρακτήρισε σημαντική ημερομηνία για αποφάσεις τις 24 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η διεξαγωγή νέου Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός έθιξε το θέμα του χρέους, λέγοντας πως «ξεκίνησε η συζήτηση για έναν οδικό χάρτη σχετικά με την ελάφρυνσή του» και συμπλήρωσε ότι «θα είναι ένα μήνυμα τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους πολίτες που σήκωσαν το βάρος τα τελευταία χρόνια».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και πρόσθεσε πως η Ελλάδα αποδεικνύει πως μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία. Δήλωσε δε πως «η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι η μόνη απόφαση που επικυρώθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Από το Μαξίμου επίσης ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη στη μία το μεσημέρι θα υπάρξει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι υπουργοί για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ