Συναγερμός και τρόμος σε όλη την Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ 400 ΜΑΧΗΤΕΣ

Στον εντοπισμό ενός δράστη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες που διαφεύγει επικεντρώνονται οι βελγικές Αρχές, την ώρα που η χώρα βρίσκεται μεταξύ επιφυλακής και πένθους και οι έρευνες εξετάζουν εάν υπάρχει διασύνδεση με τα αιματηρά γεγονότα του Παρισιού. Η εισαγγελία ανακοίνωσε τα πορίσματα της έρευνας: Τέσσερις δράστες, οι τρεις εκ των οποίων ήταν καμικάζι και ο τέταρτος διαφεύγει και καταζητείται 

Τεντωμένα νεύρα σε όλη την Ευρώπη, που πυροδοτούν συναγερμούς για κάθε τι ύποπτο. Η γειτονική Ολλανδία ανέφερε πως η στρατονομία που φυλά σημεία υψηλού ρίσκου θα φέρει βαρύτερο οπλισμό μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χωρίς να διευκρινίζει τι είδους. Η Πολωνία αρνείται στο εξής να υποδεχτεί μετανάστες στο έδαφος της, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων που έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο τρόμος εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη, έπειτα και από τις αποκαλύψεις του Associated Press ότι το  Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 400 «μαχητές» , προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη.  Αυτό αναφέρει το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχους οι οποίοι αποκάλυψαν ότι η ακραία ισλαμιστική οργάνωση έχει ημιαυτόνομους πυρήνες που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτει ότι η προειδοποίηση για τη δράση των τζιχαντιστών έρχεται από πολλούς Ευρωπαίους αλλά και Ιρακινούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών και έναν Γάλλο, ο οποίος ερευνά τα δίκτυα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι 400 τζιχαντιστές έχουν λάβει εντολές από την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, να βρουν την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο σημείο για να επιτεθούν, ενώ έχουν όλοι μάθει μια συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία σχεδιάζουν να «χτυπήσουν».

Στις Βρυξέλλες

Στους 300 αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών των τρομοκρατικών επιθέσεων των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε το βελγικό υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 31.

«Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 31, ενώ ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σε περίπου 300, από τους οποίους οι 150 νοσηλεύονται», ανέφερε η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι οι 61 από τους 150 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.


 

Διαβάστε επίσης