Πάτρα: Η ανατρεπτική παράσταση "OTHER SIDE" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

για μία μόνο παράσταση , σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η παράσταση «OTHER SIDE» μετά τον επιτυχημένο κύκλο 30 παραστάσεων στον Πολυχώρο Vault στην Αθήνα το 2015 και την συμμετοχή της στο πλαίσιο του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στο Βελιγράδι, του 40ου MOT International Theatre Festival στα Σκόπια, του 9ου Black Box International Theatre and Dance Festival στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, με την συνεργασία  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μία άγρια μεταπολεμική εποχή λίγο μετά τον εμφύλιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας τέσσερις ήρωες που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και μέσα σε ένα αυστηρά αστυνομικό κράτος αναζητούν την αγάπη ,σε μια ανοιχτή διαμάχη με τον χρόνο. Ο Λάκι, ένας μαριονετίστας προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μέσα από τις μαριονέτες του. Η Λίλυ, μία ιερόδουλη αποκαλύπτει τα μύχια μυστικά της και ως ένας κολασμένος άγγελος υπηρετεί όχι μόνο τον έρωτα αλλά και το πάθος για την ζωή. Ο Τρίκυ, ένας ταχυδακτυλουργός με άστοχα τρικ ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι ένα απλό τρικ. Η Μάλα μία νέα κοπέλα που ο πόλεμος έχει αφήσει ανελέητα τα σημάδια του επάνω της, προσπαθεί μοιραία να ερωτευτεί. Η μικρή Μάλα και ο Πικόνιο, οι δύο μαριονέτες του Λάκι ζωντανεύουν και μας εκμυστηρεύονται την φρίκη του πολέμου και οι δύο σύμβολα ενός αθώου κόσμου που δεν υπάρχει πια. Ένας κύκλος ζωής που αναγκαστικά πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω στο παρελθόν για να βρει νόημα ξανά η ίδια η ζωή. Τέσσερις ήρωες σαν "εύθραστα" αγρίμια μέσα στα ερείπια μιας κατεστραμμένης χώρας, αναζητούν νέα ταυτότητα για να μπορέσουν να υπάρξουν.

Trailer παράστασης :
https://www.youtube.com/watch?v=qERHk2ikZzM

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Πρωτότυπη Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Τόνια Αβδελοπούλου
Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη
Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος
Video Art: Chris Tourlakis
ΔΙΑΝΟΜΗ: 
Λάκι: Δημοσθένης Ελευθεριάδης
Λίλυ: Βιργινία Ταμπαροπούλου
Τρίκυ: Γιάννης Αθανασόπουλος
Μάλα: Μυρτώ Γκόνη
Μαριονέτες - Χορευτές
Πικόνιο: Κωστής Τσιαμάγκας
Μάλα: Σίλια Καρφοπούλου

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
 

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα (Φένια Αποστόλου):

Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Συνεργάστηκε με το Χοροθέατρο "Οκτάνα" του Κωνσταντίνου Ρήγου και με το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για 2 χρόνια. Αποτέλεσε μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 σε χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαιωάννου. Το 2002, χορογράφησε για την ομάδα "NEILYS" σε συμπαραγωγή με το Κ.Θ.Β.Ε. την παράσταση "ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ". Το 2003 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο Project Exchange, για την χορογραφική της δουλειά στην ταινία χορού "Nightmares". Η ταινία συμμετείχε και σε άλλα διεθνή video dance φεστιβάλ. Το 2005, με το solo "No limits at all" συμμετείχε στο 1ο BALKAN PERFORMING ARTS MARKET. Το έργο της "Chair’s Tragedy" έχει παρουσιαστεί σα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας και του εξωτερικού.
Το 2008, η ομάδα επιχορηγήθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την παραγωγή του έργου "Miss Julie" του August Strindberg που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Σουηδικής πρεσβείας. Το 2009 σκηνοθέτησε την μουσικοχορευτική παράσταση με 9 ηθοποιούς "Ισόβια Ξανθιά", που παρουσιάστηκε στο House of Art στο Γκάζι. Το 2013, χορογράφησε τους "Τρεις Σωματοφύλακες", μία συμπαραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος και της Torus Knot dance company. "
Την ίδια χρονιά, σκηνοθέτησε και χορογράφησε τον "Πελεκάνο" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος 
Το "The Pelican Dance", video dance film παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος και χορογραφία Φένιας Αποστόλου παρουσιάστηκε στο Breaking 8 festival internazionale di videodanza στην Σαρδηνία της Ιταλίας, Το 2015 σκηνοθέτησε το σύγχρονο θεατρικό έργο "Other Side" του Dejan Dukovski που παρουσιάστηκε στα μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης.
Την ίδια χρονιά, η Φένια Αποστόλου πρωταγωνίστησε στον θεατρικό μονόλογο του Δημήτρη Φοινίτση "BELLEΛΕΝ - Η αιώνια τραγωδία της Ελένης" στο Από Μηχανής Θέατρο στην Αθήνα κ. α.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ