Σήμερα συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

στις 10 το πρωι για το προσφυγικο

Με το μεταναστευτικό να βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, μαζί βέβαια και με το Brexit, ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Μετά την ματαίωση των συναντήσεων με τον Νταβούτογλου το θέμα των προσφύγων θα συζητηθεί το πρωί της Παρασκευής σε τριμερή Ελλάδας- Γαλλίας- Γερμανίας. Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας θα συζητήσουν και το θέμα του ελληνικού προγράμματος, με τον πρωθυπουργό να πιέζει τους ομολόγους του προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση. Ήδη στον διεθνή Τύπο κυκλοφορούν σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας μας, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι απειλές ευρωπαϊκών χωρών για κλείσιμο των συνόρων σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής με κεντρικό θέμα το προσφυγικό και το Brexit, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως είναι απαραίτητο να βρεθεί μία λύση, η οποία θα έχει τη στήριξη και των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι διακινητές προσφύγων.

«Χρειάζεται να βρούμε μία λύση που θα στηρίζουν και οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ. Χρειάζεται να καταπολεμήσουμε τους διακινητές προσφύγων. Να βρούμε νόμιμους τρόπους για να έρχονται στην ΕΕ οι Σύροι πρόσφυγες», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης