Μακριά μαλλιά πιο γρήγορα

Φάτε τις καταλληλες τροφες

Σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων Harvard και Yale Medical School, αυτές οι 8 τροφές βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών μας.

- Σολομός: Πλούσιος σε βιταμίνη D, πρωτεΐνη, αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, κρατώντας το τριχωτό της κεφαλής υγιές.

- Κίτρινες πιπεριές: Οι κίτρινες πιπεριές έχουν σχεδόν πεντέμισι φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια , άρα περισσότεραα αντιοξειδωτικά που δυναμώνουν την τρίχα.

- Στρείδια: Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει βρεθεί πως προκαλεί τριχόπτωση αλλά τα στρείδια είναι γεμάτα με ψευδάργυρο, βοηθώντας στο να μακρύνουν τα μαλλιά σωστά.

- Αυγά: Εξαιρετική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρά οξέων, και βιοτίνης, που πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να παίρνουν σε μορφή συμπληρώματος.

- Ηλιόσποροι: Λίγα σποράκια μπορούν να σε «γεμίσουν» με βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

- Γλυκοπατάτες: Περιέχοντας β-καροτένιο, ο πρόδρομος της βιταμίνης Α, οι γλυκοπατάτες όχι μόνο συμβάλλουν στο να διατηρούν υγιές το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και στο να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά.

- Αβοκάντο: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, το αβοκάντο είναι ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα και μαλλιά!

- Ξηροί καρποί και πιο συγκεκριμένα τα αμύγδαλα: Λόγω της βιοτίνης, «τρέφουν» σωστά την τρίχα από τη ρίζα μέχρι την άκρη.


Πηγή: queen.gr

Διαβάστε επίσης