Το ασφαλιστικό και η ενότητα των "φερέγγυων συνδικαστικών ηγεσιών"

της ουρανίας παλμου

1.ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
Βιώσιμο το ταμείο των μηχανικών, βιώσιμο και των δικηγόρων, βιώσιμο και των φαρμακοποιών ,βιώσιμος και ο ΟΓΑ. Με το μεγαλύτερο τμήμα των ταμείων να ισχυρίζονται οτι είναι βιώσιμα γιατί το ασφαλιστικό καταρρέει;
Γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις οποίες είχαν φιλική διάθεση πολλά ηγετικά στελέχη των αγωνιστικών ηγεσιών , που έκαναν παρέλαση στην προεκλογική εκστρατεία του δημοψηφίσματος για το NAI;
Και γιατί με αυτό τον ισχυρισμό και με αυτή τη τακτική οι “γνωστές αγωνιστικές” συνδικαλιστικές ηγεσίες επιλέγουν το δρόμο της πλήρης δικαίωσης του Βενιζέλου ,δικαιώνοντας την κλοπή εκατομμυρίων ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα καταφέρουν και χωρίς καμία μεταρρύθμιση να επιβιώσουν;
Φαινομενικά μπορεί να διεκδικούν τα κλεμμένα επί της ουσίας όμως με αυτές τις δηλώσεις κλείνουν το μάτι στους πολιτικούς τους ηγέτες ότι και στο επόμενο βήμα θα τους έχουν και πάλι συμμάχους και επί της ουσίας απρόθυμους να διεκδικήσουν!!!!!
Κλείνουν δε το μάτι σε χρηματιστηριακές τζογαδόρικες απόψεις είτε με συμβούλους , είτε με τράπεζες .Μάλιστα αντί να υπενθυμίσουν το τι έχασε το ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής τη θεωρούν και σωτήρα για το ταμείο!!!!!!!!!!!!!
Και δεν μπορεί κανένας να αποκρύψει το γεγονός ότι πολλοί ένθερμοι συνδικαλιστικοί ηγέτες κατηγορούνται για σκάνδαλα βαρύτατα, σε αδερφικές κολεγιές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως ο πρόεδρος του πανελλαδικού ΤΕΕ , ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου των πολιτικών μηχανικών κ.λ.π.
 

2.ΕΞΑΠΑΤHΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Όχι ένα ταμείο , τρία ταμεία διατυμπανίζει η ΝΔ και ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες , όπως το κεντρικό και το τοπικό ΤΕΕ . Μάλιστα αναγνωρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ,όπως αυτή του τοπικού ΤΕΕ ως συμμάχους ,την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!! Γιατί ;
Γιατί εμμέσως πλην σαφώς καλλιεργείται η προσπάθεια ότι εμείς, ο κάθε κλάδος χωριστά με το ταμείο του μπορούμε να σωθούμε σε μία κοινωνία που καταρρέει αποδεικνύοντας ,όπως και τόσα χρόνια πόσο αδιάφορες ήταν αυτές οι ηγεσίες και στα προβλήματα της κοινωνίας και των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων των μηχανικών.
Πίσω από τις προτάσεις για διαφορετικά ταμεία καλλιεργείται η αυταπάτη ότι κάποια ταμεία θα τη γλιτώσουν ! Έτσι οι γιατροί , οι δικηγόροι και οι μηχανικοί ξεχωρίζοντας από την πλέμπα του ΙΚΑ θα τη βγάλουν καθαρή... Με αυτό το τρόπο:
1. αποσιωπάται ο κυρίαρχος ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης για την επιβίωση των χαμηλότερων οικονομικά εισοδημάτων
2. μεταφέρεται η συζήτηση από το σύνολο του προβλήματος για το σύνολο της κοινωνίας σε ερωτήματα για το πόσα ταμεία , αποπροσανατολίζοντας και αποφεύγοντας τα κυρίαρχα ερωτήματα για την διατήρηση της κοινωνικής ασφάλισης.
3. Μπαίνουν στο περιθώριο τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας , τα οποία έχουν ματώσει για την κοινωνική ασφάλιση και γίνεται προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κοινή δράση και πρόταση για το σύνολο των ασφαλιστικών φορέων. Επί της ουσίας , μη διαμορφώνοντας μια ενιαία πρόταση για το ασφαλιστικό, ρίχνουν νερό στο καλάθι της κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης και παίζοντας το παιχνίδι του - εδώ παπάς εκεί παπάς- δεν παίρνουν θέση για το ποιός πρέπει να πληρώσει.
4. Μάλιστα μερικοί προχωρούν και σε πρόταση αυτοδιαχείρησης των ταμείων ( προωθώντας επαγγελματικά ταμεία) ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΙ την κοινωνική ασφάλιση. Και το επόμενο βήμα είναι όποιος έχει να ασφαλίζεται , οι άλλοι στον Καιάδα!
5. Βασικά ζητήματα της καρδιάς του ασφαλιστικού όπως η ανάγκη δικαιότερων και αναλογικότερων εισφορών , η μεγαλύτερη ικανοποίηση αναγκών των χαμηλότερων στρωμάτων , η αξία της αλληλεγγύης των γενεών φυσικά είναι εκτός ήθους των ηγεσιών αυτών !!!!!!!!!Οι ηγεσίες αυτές δεν ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι πλήρωναν μόνοι τους την ασφάλειά τους , οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων δεν ήξεραν ότι δεν ασφαλίζονταν στα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων οι νέοι και το ανακάλυψε σήμερα η κυβέρνηση και μάλιστα έχουν οι περιβόητες αυτές ηγεσίες και ερωτήματα για το πώς θα πληρώσει ο εργοδότης!!!!!!!!!!!! Το ΤΕΕ που έβαλε τη ταφόπλακα στο τελευταίο μέτρο προστασίας των χαμηλότερων οικονομικά μηχανικών και άνοιξε το δρόμο στην φοροδιαφυγή με την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, προφανώς εξυπηρετώντας τα αντίστοιχα συμφέροντα σήμερα θα σκίσει τα σώβρακά του μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την υπεράσπιση του ασφαλιστικού των μηχανικών......
6. Όλοι υπερασπίζονται τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και μάλιστα όσο πιο αριστερός ο λόγος ,τόσο πιο απαλλακτικός ! .Αλήθεια όλοι οι οφειλέτες είναι ίδιοι; Ο εκπρόσωπος του εργολαβιστάν με τα 30 διαμερίσματα καβάντζα , που χρωστάει ΤΣΜΕΔΕ , είναι ίδιος με το ζευγάρι των συναδέλφων που δεν έχει δουλιά και χρωστάει στο ΤΣΜΕΔΕ; Δεν είναι, αλλά η εξίσωση βοηθάει να σωθεί για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του εργολαβιστάν και όχι οι άλλοι !!!!!!!!!!!!!!!!
Μέσα από μία γενικότητα αποκρύπτεται επιμελώς το γεγονός της οικονομικής διαστρωμάτωσης όλων αυτών των κλάδων προκειμένου η γενικότητα να καλύψει αυτούς για τους οποίους στην ουσία ενδιαφερόμαστε!!!!!
1. Το νομοσχέδιο χρειάζεται αναπροσαρμογή για να πληρώσουν ακόμα περισσότερο αυτοί που έχουν ! Οι μεγαλογιατροί και οι μεγαλοδικηγόροι που φοροδιαφεύγουν και που προσαρμόζονται στο να μετακυλήσουν το κόστος σε αυτόν που ζητάει αποδείξεις. Το εργολαβιστάν του αέρα και του μαύρου χρήματος !
2. Αναλογικές εισφορές με το εισόδημα και με άμεσους ελέγχους για την αποφυγή εισφοροδιαφυγής.
3. Αναλογικές παροχές ανα εισόδημα , μεγαλύτερες στους μη έχοντες και μικρότερες στου έχοντες
4. Μεγαλύτερη μείωση εισφορών στους κάτω πενταετίας .
5. Μεγαλύτερη μείωση σε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15000
6. Διακανονισμό για το ΤΣΜΕΔΕ με μείωση των χρεών ανάλογα με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία του ασφαλισμένου. Στους συναδέλφους με χαμηλό οικονομικό εισόδημα και χωρίς περιουσία διευκολύνσεις , μειώσεις των χρεών και μακροχρόνια εξόφληση χωρίς τόκους.
7. Δημεύσεις περιουσιών σε εταιρίες και μεγαλό- εργοδότες που οφείλουν εργοδοτικές εισφορές και διαθέτουν ακίνητη περιουσία η λογαριασμούς σε εξωτερικό και εσωτερικό!!!!!!!!!!
Και κάτι τελευταίο: όσοι θεωρούν ότι με το ασφαλιστικό θα ξεπλύνουν τα άπλυτα όχι των τελευταίων πέντε αλλά 40 ετών των ηγεσιών που υπηρέτησαν και που συνεχίζουν να υπηρετούν αλλά ντρέπονται να το πουν δημοσίως θα συνιστούσα να γνωρίσουν τη στρουθοκάμηλο ....ωραίο πτηνό αλλά δεν ξέρει να κρύβεται.....

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ