Πάτρα: "Η κυρά της θάλασσας" στο θέατρο "Αγορά"

μέχρι τις 24 ιανουαρίου

Η Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης - Θέατρο "Αγορά" (Καραϊσκάκη 149, Πάτρα), παρουσιάζει το έργο "Η κυρά της θάλασσας", μέχρι 24 Ιανουαρίου.
Στην Κυρά της Θάλασσας ο σημαντικός Νορβηγός δραματουργός, μας περιγράφει αριστουργηματικά την οικογένεια του γιατρού Βάγκελ και την σχέση με την δεύτερη γυναίκα του, την Ελίντα, στην οποία έχουν προσάψει την προσωνυμία “κυρά της θάλασσας” λόγω της μεγάλης αγάπης της, αλλά και της εμμονικής σχέσης της με το απέραντο υγρό στοιχείο.

Το έργο είναι μια ρομαντική ιστορία, που παρουσιάζει το αιώνιο δράμα της γυναίκας, αλλά και γενικά των ανθρώπων, που πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην σιγουριά και το άγνωστο, ανάμεσα στην αναζήτηση και την θαλπωρή της οικογενειακής εστίας… ανακαλύπτοντας στο τέλος ότι η απώλεια εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις και πώς ο μόνος τρόπος για να βιώσεις την κτήση είναι η απώλεια του νόστου.

Η γυναίκα (όπως κάθε άνθρωπος) μπορεί όμως μόνο ελεύθερα να επιλέγει τον δικό της δρόμο. Αυτό είναι εν κατακλείδει το δίδαγμα του έργου του Ίψεν, με την «ταξιδεμένη» Ελίντα να επιλέγει ελεύθερα την επιστροφή…

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση : Ηλίας Λαμπρόπουλος

Σκηνοθεσία : Κώστας Μαλαμής

Σκηνικά | Φωτισμοί : Θάνος Μπαλαφούτης

Μουσική : Γιώργος Παπαδόπουλος

Χειρισμός Φωτισμού | Ήχου : Νίκος Σμυρλής.


Τους ρόλους ερμηνεύουν οι :

Μπολέτ : Διονυσία Γιαννούλη

Μπάλεστεντ : Βαγγέλης Μαντάς

Λίγκστραντ : Παναγιώτης Κολυρόπουλος

Χίλντε : Βασιλική Ξούλου

Βάνγκελ : Αντώνης Μπαρμπετάκης

Άρνχολμ : Νώντας Φωκάς

Ελίντα : Θεανώ Κανελλάκη

Ξένος : Μιχάλης Αντωνέλος

Παραστάσεις :
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 18-22, 26-30
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2, 3, 7-10, 14-17, 21-24

Ωρες Παραστάσεων :
21.15 (Κυριακή 20.15)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ