Το Αίγιο γιορτάζει σήμερα: Χιλιάδες πιστοί στην Παναγία Τρυπητή

Το Αίγιο σήμερα Παρασκευή γιορτάζει την Πολιούχο του Παναγιά Τρυπητή.

. Το προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πιστούς στη μεγάλη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Το Αίγιο φοράει τα γιορτινά του: Λαμπροί εορτασμοί στην Παναγία Τρυπητή

Οι ακολουθίες ξεκίνησαν από χθες, με τους προσκυνητές να συρρέουν κατά πλήθη στον Εσπερινό και θα κορυφωθούν σήμερα το πρωί με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και με τη λιτανεία που θα ακολουθήσει στην πόλη μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας. Ολο αυτό το διάστημα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Ιερώνυμος και οι συνεργάτες του είχαν μεριμνήσει για κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου το Αίγιο να φιλοξενήσει επίσημους επισκέπτες και απλούς προσκυνητές που θα βρεθούν στην πόλη.

Η παρουσία επίσης και των Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, καθώς επίσης και του «δικού» μας Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου προσδίδει και μια εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια στις ακολουθίες και στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο πλήρως ανακαινισμένο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με τη συνδρομή και της ΠΔΕ, ιερό προσκύνημα του Αιγίου.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ