Δευτέρα του Πάσχα, στο γραφικό εκκλησάκι του «Αγίου Ζωοδότη Χριστού», στη Δροσιά Τριταίας

Ο Πολιτιστικός& Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωσητηΔευτέρα του Πάσχα,στο γραφικό εκκλησάκι του «Αγίου Ζωοδότη Χριστού», στον καταπράσινο λόφο με πανοραμική θέα κάτω από την καταπράσινη πλαγιά του Ερυμάνθου με πλήθος συγχωριανών και επισκεπτών του χωριού μας. 

Την Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι την τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Χρήστος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από το Δήμο Ερυμάνθου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, από την τοπική κοινότητα ο πρόεδρος κ. Ζώρλας Δημήτριος, αρκετοί συγχωριανοί, επισκέπτες του χωριούκαι μέλη του Συλλόγου.

Στους παρευρισκόμενους ο Σύλλογος προσέφερε πασχαλινά κουλούρια, αυγά και τσουρέκια, λικέρ και παραδοσιακό τσίπουρο.

Η θέα περιμετρικά από το καταπράσινο γραφικό εκκλησάκι ήταν φανταστική, όπου ανατολικάαντικρύζεις την κορυφή «σβαρνιά», σε υψόμετρο 1600 μέτρα (μια εκ των κορυφών της οροσειράς του Ερυμάνθου που τον χειμώνα έχει πάνταχιόνι),βόρεια το καταπράσινο λόφο που βρίσκεται κτισμένο το χωριό μας Δροσιά σε υψόμετρο 720 μέτρα, νότιατο σύνολο της μεγάλης κοιλάδας που τελειώνει στην οροσειρά του Σανταμερίου και δίπλα το φράγμα του Πηνειού.

Ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτριος Δημητρόπουλος καλωσόρισε, ευχαρίστησε τους συγχωριανούς, τους επισκέπτες για την ευγενική τους παρουσία στην εκδήλωση και τους κάλεσε στην επόμενη6η Πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου, που θα γίνει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου στις 09 Ιουνίου 2024.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ