Πάτρα: Πλησιάζει η έναρξη των εργασιών πεζοδρόμησης της Μαιζώνος και μαζί το κυκλοφοριακό "έμφραγμα"

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Οι εργασίες για την πολυσυζητημένη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος πλησιάζουν και μαζί και το κυκλοφοριακό "έμφραγμα" που αναμένεται να προκαλέσει στο κέντρο της Πάτρας!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενδεχομένως και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η Μαιζώνος, από το ύψος της πλατείας Όλγας μέχρι και την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά και τη συμμετοχή τεχνικών και υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για να μην προκληθεί επί μήνες "κομφούζιο" στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επί της ουσίας, κλείνοντας η Μαιζώνος, οι είσοδοι της Πάτρας θα είναι μόλις δύο. Η Όθωνος Αμαλίας και η Κανακάρη.

Υπάρχει μάλιστα η πρόβλεψη για ειδική σήμανση στους οδηγούς να επιλέγουν τη μίνι περιμετρική ώστε να περιοριστεί -στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο νέος μεγάλος πεζόδρομος της Πάτρας, ενώ ο νέος πεζόδρομος αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έως το τέλος του 2024 καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ