Φωτιά στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας - Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο

Ανατροπή στη δίκη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις ποινές «χάδι» που επέβαλε

Να επανεξεταστεί η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητεί η Εισαγγελία Εφετών, καθώς άσκησε έφεση κατά της απόφασης για τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς προέβλεπε ποινές χάδι για τους έχοντες την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι 21 αθωωθέντες αλλά και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες.

Μόνη εξαίρεση ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, μετά την άσκηση έφεσης η υπόθεση θα εξεταστεί από το μηδέν σε δεύτερο βαθμό. Η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έχει απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προκειμένου να καθαρογράψει την πρωτόδικη απόφαση και να ξεκινήσει το Εφετείο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής, αφού αν ως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τα αδικήματα παραγράφονται.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ