Σία Αναγνωστοπούλου: Όχι στη λαϊκή αποχαύνωση

Σχολιάζοντας την ζοφερή επικαιρότητα η βουλευτής Αχαΐας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Σία Αναγνωστοπούλου σε ανάρτησή της σημείωσε:
Θέλει αρετή και τόλμη να λες (και να πράττεις) ότι είσαι Αριστερή Κεντροαριστερή, δηλαδή προοδευτική, δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται για το μέλλον της χώρας, της Ευρώπης, της ευρύτερης περιοχής μας..

1ον. Η είσαι ρητά, κατηγορηματικά και αγωνιστικά κατά της πιο χυδαίας προπαγάνδας που εργαλειοποιεί τον αντισημιτισμό για να νομιμοποιεί τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ή διαφορετικά είσαι έστω και παθητικά με τα γεράκια

2ον. Ή υψώνεις κραυγή κατά του πολέμου, και στη Γάζα και στην Ουκρανία, ή με ίσες αποστάσεις αφήνεις μια ανίκανη, νεοφιλελεύθερη, φιλοπόλεμη Ευρώπη να σέρνει τους λαούς της σε ανέχεια, ανασφάλεια, πόλεμο. Ούτε στην Ελλάδα ουτε πουθενά δεν θα υπάρξει ευημερία αν η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης συνεχιστεί.

3ον. Ή συντάσσεσαι τώρα με τα κράτη της ΕΕ που ζητούν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ώστε να τερματιστει αυτή η σφαγή , ή απλώς "λυπάσαι" για τα θύματα.

Στις περιόδους μεγάλης πυκνότητας, η Αριστερά ανέδειξε και πάλεψε για αυτό που παίζεται, όχι για αυτό που ο ιδεολογικός αντίπαλος επιβάλλει ότι παίζεται.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές παίζεται το μέλλον και το "χρώμα " του μέλλοντος. Και αυτό απαιτεί λαική συνειδητοποίηση. Όχι λαϊκή αποχαύνωση για το ποιος "ηγέτης " είναι καλύτερος από τον άλλο.

Οι νέοι και οι μεγαλύτεροι στα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν ανοίξει το δρόμο του μέλλοντος. Με αυτούς είμαστε.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ