Επίσκεψη Σακελλαρόπουλου στο Αεροδρόμιο Ακτίου και στον οργανισμό Messolonghi by locals

Ενημέρωση και συζήτηση

Eν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος επισκέφτηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου,  την Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024. 

Εκεί τους υποδέχτηκαν υπηρεσιακά στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και από την Frapport, ο Διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου, Νικόλαος Παύλου. 

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για τρέχοντα θέματα όπως αυτό της εξέλιξης της ετήσιας επιβατικής κίνησης και των προορισμών. καθώς και για ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση/μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Επιπρόσθετα, ο κ. Παύλου ξενάγησε την αποστολή της ΠΔΕ στις ανακαινισμένες από τη Fraport εγκαταστάσεις. 

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της ΠΔΕ να δημιουργηθεί και στο Αεροδρόμιο Ακτίου, Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που θα εξυπηρετεί και θα ενημερώνει τους εισερχομένους επιβάτες για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Το αεροδρόμιο του Ακτίου αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς, πέρα από τον υψηλό αριθμό επισκεπτών που υποδέχεται κατά τη διάρκεια του έτους, απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων από την τοπική κοινωνία κατά τη θερινή περίοδο. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και καταδεικνύει ότι η λειτουργία του αερολιμένα του Ακτίου συντελεί ουσιαστικά στην τόνωση της απασχόλησης, διαμορφώνοντας παράλληλα πολλαπλασιαστικές θετικές επιδράσεις που ενισχύουν τον τουριστικό κλάδο και εν τέλει το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας».

20240502_sakellaropoylos_mesologgi_1_2.jpg

Εν συνεχεία, η αποστολή μετέβη στο Μεσολόγγι όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του οργανισμού Messolonghi by locals, Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξενάγησε την αποστολή στην έδρα του οργανισμού και ενημέρωσε σχετικά για τους στόχους, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας αυτής, που έχει ως στόχο να διαφυλαχθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά και ο τοπικός φυσικός πλούτος της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις καινοτόμες ενέργειες που έχει υλοποιήσει ο οργανισμός και δήλωσε ότι:  το «Messolonghi by locals» αποτελεί έναν φορέα πρότυπο που προάγει το ιδεατό του Εθελοντισμού αλλά και των πρωτοβουλιών από νέους ανθρώπους που όχι μόνο επιθυμούν το καλό του τόπου τους, αλλά περαιτέρω τον ενισχύουν μέσα από την ανάπτυξη του συλλογικού πνεύματος και της ομαδικής εργασίας. Η προσπάθεια αυτή πραγματικά συνιστά οδικό χάρτη που προάγει έμπρακτα την κοινωνία των πολιτών και τη συμμετοχικότητα ως παράγοντες που αναδεικνύουν και διαφυλάττουν  την πολιτιστική, περιβαλλοντική και τουριστική κληρονομιά της Περιφέρειας μας.»

Στις παραπάνω συναντήσεις συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Γεωργία Παπασπύρου και ο συνεργάτης του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Σύψας.

Διαβάστε επίσης