Solo traveling: Πέντε μαθήματα που μας αλλάζουν ως ανθρώπους!

Μία εμπειρία που αξίζει να ζει κανείς

Εσείς έχετε το άγχος του ταξιδιού, ακόμη και όταν πρόκειται να κάνετε σύντομα ταξίδια, όπως το ραφήνα μύκονος; Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που τρομοκρατούνται στην ιδέα να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους ή φοβούνται το άγνωστο. Κάποιος από εμάς τους υπόλοιπους τότε θα διερωτηθεί, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να φοβάται τα ταξίδια.

Αρκεί όμως να σκεφτούμε, ότι ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Ίσως μερικές αποτρεπτικές σκέψεις αναδυθούν εκείνη τη στιγμή. Το solo traveling από μόνο του απαιτεί θάρρος, που αρκετοί ίσως δεν έχουμε. Δεν παύει να αποτελεί εμπειρία, που αξίζει να ζει κανείς. 

Άλλωστε κάνοντας καθένας τον απολογισμό του, αξίζει να δει πόσες αξιομνημόνευτες δραστηριότητες έχει στο ενεργητικό του. Κι αν θέλει να εντάξει και το solo traveling σε αυτές, να τι μπορεί να αποκομίσει από αυτό.

1.Το solo traveling ενισχύει την αίσθηση της ευθύνης

Στο solo traveling εσείς οι ίδιοι είστε υπεύθυνοι για όλα, από το να σχεδιάσετε εξαρχής το ταξίδι ολόκληρο μέχρι να συγκεντρώσετε τα χρήματα για την υλοποίησή του. Δε θα βασιστείτε σε κάποιον άλλο γι’ αυτό. Με αυτή την εμπειρία αυξάνετε την πίστη στον εαυτό σας, αφού έχετε το καθήκον να επιβιώσετε από την εμπειρία αυτή.

Κι επειδή η δραματουργία δεν είναι ωραία, είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για να πάτε ένα ταξίδι και να επιστρέψετε με ασφάλεια. Λαμβάνετε αποφάσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε εσάς, ενώ είστε οι μόνοι υπόλογοι για τις αποφάσεις σας.  

2. Ραφήνα Τήνος: Προσαρμοστικότητα ή απλώς πηγαίνω με το ρεύμα

Αν κάτι έχει να διδάξει το ταξίδι ραφήνα τήνος είναι το να ρίχνουμε τους ρυθμούς και να προσαρμοζόμαστε στο νέο περιβάλλον. Για την ακρίβεια αυτό είναι ένα μάθημα, που μπορούμε να πάρουμε από κάθε ταξίδι. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε έναν ξένο τόπο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνήθειες των ντόπιων. 

Αυτό από μόνο του αρκεί για να νιώσουμε, ότι είμαστε έξω από τα νερά μας. Όμως ως άνθρωποι έχουμε μέσα μας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Καταφέρνοντας να ενσωματωθείτε στην κουλτούρα και τις συνήθειες του προορισμού μας ζούμε στο έπακρο την ταξιδιωτική μας εμπειρία.

Έτσι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να ζήσει το ταξίδι, δεν είναι να μένει προσκολλημένος στις συνήθειές του, αλλά να αφήνετε ανοιχτός σε νέες προσλαμβάνουσες.

3. Solo traveling σημαίνει και ανεξαρτησία

Μέχρι τώρα εστιάσαμε σε όσα δύσκολα συνεπάγεται ένα ταξίδι ως μοναχικός ταξιδιώτης. Εκτός των άλλων όμως σημαίνει και ανεξαρτησία. Έχετε την ευκαιρία να σχεδιάσετε ένα ταξίδι ακριβώς όπως το ονειρεύεστε. Βάλτε σε πρώτο πλάνο δραστηριότητες που αγαπάτε και απολαμβάνετε να κάνετε μόνοι σας, ακόμη κι όταν είστε στην πόλη που ζείτε.

Με αυτές τις προϋποθέσεις ο κόσμος αποκτά νέα αίσθηση της ελευθερίας. Ορίζετε εσείς την ευτυχία σας, διαμορφώνετε την ταυτότητά σας και την αντίληψή σας για τον κόσμο.  

4.Ραφήνα άνδρος: Ο κόσμος υπό άλλο πρίσμα

Πως το ταξίδι ραφήνα άνδρος μπορεί να αλλάξει την οπτική μας; Σκεφτείτε το εξής: Η Άνδρος ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, που γοητεύουν με το ύφος τους το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Παρόλα αυτά το νησί δεν έχει καμία σχέση με τις Κυκλάδες. Αντί αυτό να αποτελέσει πρόβλημα για το νησί και να αφεθεί στη μοίρα του, οι ντόπιοι διέπρεψαν στη ναυτιλία. Ταυτόχρονα αυτή ακριβώς η διαφορετικότητά της είναι που την έκανε να ξεχωρίσει και στις προτιμήσεις των ξένων ταξιδιωτών. Όλα επομένως είναι θέμα οπτικής και για να αποκτήσει κανείς μια διαφορετική πτυχή της, όπως βλέπετε, δε χρειάζεται να πάει μακριά.

5.Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας με το solo traveling

Ένα ίσως από τα σημαντικότερα πράγματα που μαθαίνει κανείς με το solo traveling είναι η αυτοπεποίθηση. Ένας μοναχικός ταξιδιώτης αφήνει στην άκρη τις ανασφάλειες και τους φόβους και βλέπει τον πραγματικό του εαυτό. 

Το solo traveling είναι εμπειρία που μπορεί να γεμίσει έναν άνθρωπο με πλήθος εμπειριών, αρκεί να το τολμήσει κανείς.


Image by Freepik

Διαβάστε επίσης