Στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, ο αν. Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Συνομίλησε με εργαζομένους, εθελοντές και ωφελούμενους

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε χθες, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η επίσκεψη του, δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά από την Υπεύθυνη του Κέντρου κα Ζωή Σίνου και να συνομιλήσει με εργαζομένους, εθελοντές και ωφελούμενους, διαπιστώνοντας όχι μόνο την άρτια λειτουργία της δομής, αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει αφού αποτελεί υπηρεσία άμεσης πρόσβασης που στηρίζεται μέσω των χρηματοδοτικών πόρων του ΕΣΠΑ και απευθύνεται σε άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών που διαβιούν σε περιοχές της ΠΕ Δυτικής Ελλάδας.

okana2.jpg

 Επιπλέον στο Κέντρο στεγάζονται δομές του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης, για τις ανάγκες του οποίου εργάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες  δίνοντας τη δυνατότητα στους ωφελουμένους να λαμβάνουν υποστήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα που τους αφορούν με σκοπό και την επανασύνδεση με συστήματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης .

 Ο Χ. Μπονάνος τόνισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει και είναι κοντά σε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας. Κοντά στους ανθρώπους που έχουν αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών τους, επιδεικνύοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο στην πράξη και όχι στην ρητορική την κοινωνική αλληλεγγύη προς όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

 Καλό Πάσχα με αγάπη, υγεία κι ελπίδα προς όλους. » 

Διαβάστε επίσης