Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

Την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής της εισόδου της ιστορικής Μονής, επισκέφθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της ΠΔΕ, Βασίλης Γιαννόπουλος.

 Τον κ. Γιαννόπουλο, τον διευθυντή του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννη Μάκκα, τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Αχαΐας - με επικεφαλής τον Διευθυντή Παναγιώτη Φλωράτο - υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής, πατ. Ευσέβιος, ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση της Περιφέρειας και την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, για την παρέμβαση που  βελτιώνει σημαντικά την πρόσβαση των προσκυνητών στη Μονή, αλλά και την εικόνα της. 

 «Η εν λόγω παρέμβαση υπήρξε προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη προς τον καθηγούμενο της ιστορικής Ιεράς Μονής. Οι εργασίες, εκτελέστηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από την έναρξη τους και μέχρι σήμερα, ενώ πολύ σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί, εξασφαλίζοντας πιο εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες και φυσικά στα άτομα με αναπηρία», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαριστώντας από την πλευρά του τον Ηγούμενο για την συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. 

 Στο πλαίσιο της απαιτούμενης παρέμβασης, οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν ανακατασκευή της εισόδου της Μονής, σε συνολικό εμβαδόν 1.500 τ.μ περίπου. Επιλέχθηκε δε, το κατάλληλο υλικό επίστρωσης, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο αλλά και στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, λόγω και του μεγάλου υψομέτρου, ενώ αισθητικά ταιριάζει απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον και στον χώρο. Όλες οι εργασίες, έγιναν σε συνεννόηση με τον Ηγούμενο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην λειτουργία της μονής και όχληση στην επισκεψιμότητα των πιστών.  

   

 

Διαβάστε επίσης