Η ΔΕΥΑΠ και οι ευχές

Του Δημήτρη Καραΐσκου, Αν.Μέλους ΔΣ ΔΕΥΑΠ με την παράταξη "ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ"

Στην συνεδρίαση της 26ης Απριλίου 2024 η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ έφερε ως θέμα προς ψήφιση την δέσμευση δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών προβολής της ΔΕΥΑΠ με ευχές σε εφημερίδες και site συνολικού ποσού 11.780 ευρώ.

Θεωρώ υποκριτική την ενέργεια για την διάθεση του παραπάνω ποσού την στιγμή που θα μπορούσαν κάλλιστα οι ευχές να αναγραφούν πάνω στους λογαριασμούς όπου το μήνυμα θα έφθανε σε όλους ανεξαιρέτως ,δεν έχει καμία αξία ως προς την προβολή της επιχείρησης και δεν προσφέρει κάτι στην ΔΕΥΑΠ αφού δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνιστής που θα της «κλέψει» τους καταναλωτές.

Κατέθεσα μία πιο βελτιωμένη πρόταση προς ψήφιση η οποία θα ικανοποιεί και το ζήτημα των ευχών που τόσο τους ενδιαφέρει: Παράλληλα με τις ευχές να αποσταλεί και ένα μήνυμα στους πολίτες της Πάτρας που να αφορά στην κλιματική αλλαγή και την λειψυδρία που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με σκοπό να παροτρύνει τον κόσμο να κάνει λελογισμένη χρήση του νερού και παράλληλα να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών που θα συνεχιστεί και κατά την καλοκαιρινή περίοδο για τους τρόπους εξοικονόμησης νερού Φυσικά θα αυξηθεί διατεθεί το κονδύλι αλλά τουλάχιστον οι αναρτήσεις στα ΜΜΕ θα πιάσουν τόπο.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό και είναι αναγκαία η προσπάθεια από όλους μας, για την εξασφάλιση του.

Η βελτιωμένη πρόταση δυστυχώς ψηφίστηκε μόνο από τον εισηγητής της, οι υπόλοιπες παρατάξεις ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής.