Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ: «Ο λόγος στους Συλλόγους των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους» (ΦΩΤΟ)

Ημερίδα στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και τη στήριξη της Εθνική Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

jpg_3376.jpg

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα σωματεία- μέλη της Ομοσπονδίας που ανέδειξαν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, όπως η προσβασιμότητα στις πόλεις, η αναγκαιότητα των δομών των ατόμων με αναπηρία με νοητικές αναπηρίες και η αποϊδρυματοποίηση, η καθημερινότητα των ατόμων με ψυχική αναπηρία, η δωρεά οργάνων, η πρόσβαση στις μονάδες υγείας και στην αποκατάσταση, η ραγδαία αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με θαλασσαιμία, η πρόσβαση των κωφών στην κοινωνία κ.α.

delt.typ_.jpg

Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ, κος Βασίλης Κούτσιανος ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Βουλευτής Αχαΐας, κος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κα Άννα Μαστοράκου, η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα Κατερίνα Σολωμού, ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, κος Μιχάλης Μπακόπουλος και η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας-Π.Τ. Δυτικής Ελλάδας, κα Λέττα Ζάγκλα.  

del.typ_.jpg
Την επόμενη ημέρα, διεξήχθη η 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την οποία χαιρέτισαν η Υφυπουργός Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας, κος Παναγιώτης Αντωνόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ, κος Βασίλης Κούτσιανος. 

Διαβάστε επίσης