Συμβασιούχοι Δήμου: Ας μιλήσουμε καθαρά...

Της Μάχης Σιώρου δημοτικής συμβούλου της Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη"

 

Και να λοιπόν που στην Πάτρα, αυτοί που «εργολαβικά» προσπαθούν κάθε φορά να παρουσιαστούν ως «υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων» και «πατερούληδες της εργατιάς» αποκαλύπτουν ξεκάθαρα πως ούτε πραγματικοί υπερασπιστές είναι, ούτε για την εργατιά και τα λαϊκά συμφέροντα νοιάζονται.

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων, με τον αγώνα και την προσπάθειά τους, έχουν ξεγυμνώσει μία δημοτική Αρχή με σαφές και ξεκάθαρο κομματικό πρόσημο, που με τις παλινωδίες της αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών των πολιτών ως αυτοδιοίκηση, αλλά και αντιδραστική απέναντι στο εύλογο αίτημα μίας κοινωνικής ομάδας για δικαίωμα στην εργασία.

Γιατί αυτή η δημοτική Αρχή που στην αρχή παρίστανε τον «επαναστάτη Ποπολάρο» και εμφανιζόταν ως μοναδική υπέρμαχος των συμβασιούχων του Δήμου, μετά τους άδειασε, δεν στήριξε το αίτημά της ενώπιον της Δικαιοσύνης και τελικά, επιλέγει να… κάνει πολιτική, κατηγορώντας από τη μία πλευρά την αντιπολίτευση και από την άλλη πλευρά τις κυβερνήσεις.

Ας μιλήσουμε λοιπόν πολύ καθαρά.

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» κύριε Δήμαρχοι και κύριοι της δημοτικής Αρχής, δεν παίζει φτηνά παιχνίδια στις πλάτες των συμβασιούχων. Απλά και ξάστερα, εδώ και χρόνια στέκει στο πλευρό τους, σταθερά και αμετακίνητα υποστηρίζει το αίτημά της και ως αυτοδιοικητική παράταξη που διατηρεί την αυτονομία της δράσης και της γνώμης της, διεκδικεί στο πλευρό των συμβασιούχων, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Η δική μας παράταξη δεν επιζητεί «κομματικές επιβραβεύσεις», αλλά ουσιαστική συνδρομή προς τους συμβασιούχους, γι’ αυτό και πολύ ξεκάθαρα έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης της χρηματοδότησης του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας, αλλά και την ενισχυμένη μοριοδότηση των συμβασιούχων προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο.

Και βέβαια, η δική μας παράταξη, όχι μόνο στέκει απέναντι σε κάθε μορφής βία (κιαταδικάζοντας τα επεισόδια που έγιναν το πρωί της προπερασμένης Παρασκευής), αλλά και απέναντι στις ενέργειες της δημοτικής Αρχής, που έντεχνα οργάνωσε και πραγματοποίησε δήθεν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ήδη βρίσκονταν οι συμβασιούχοι.

Η αυτοδιοίκηση στον ελεύθερο κόσμο, κύριε Δήμαρχε, δεν είναι «πιόνι» πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.  Οφείλει να διεκδικεί το ίδιο για όλους και να στέκει στο πλευρό του συνόλου των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, φροντίζοντας μάλιστα να μην κάνει την παραμικρή εξαίρεση.

Δυστυχώς για την Πάτρα, η δική σας δημοτική Αρχή ποτέ δεν μπορεί να υπερβεί τις κομματικές γραμμές και ποτέ δεν κοιτάζει το σύνολο των πολιτών με τα ίδια μάτια.  

Η δική μας παράταξη είναι συνεπής, προεκλογικά και μετεκλογικά. Η δική σας, αλλάζει πρόσωπα και προσωπεία και επιπλέον, όταν δεν τη συμφέρει, φροντίζει να μην τηρεί ακόμα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η δική μας παράταξη δεσμεύτηκε να υποστηρίζει τα συμφέροντα όλων των Πατρινών και το κάνει, αδιαφορώντας για το ποιόν έχουν ψηφίσει οι πολίτες στις δημοτικές και τις εθνικές εκλογές. Η δική σας αναμασάει πάντα τις ίδιες «καραμέλες», κάνει πάντα την ίδια «επαναστατική γυμναστική», διαχωρίζει τους πολίτες και τελικά, φροντίζει να αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν είναι δημοτική Αρχή Πατρέων, αλλά… δημοτική Αρχή Περισσού.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε:

Μιλήστε, επιτέλους καθαρά!

Είστε με τους συμβασιούχους ή όχι;

Θέλετε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το καλύτερο γι’ αυτούς και για την πόλη;

Αν θέλετε, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Αλλά, φοβάμαι πως δεν θέλετε…

Διαβάστε επίσης