Συμβασιούχοι Δήμου: "Θα συνεχίσουμε την κατάληψη" λένε με φόντο την κινητοποίηση που εξήγγειλε η Δημοτική Αρχή

Δεν κάνουν πίσω οι πρώην συμβασιούχοι του Δήμου από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ’18, του’19 και του ’20, οι οποίοι από το πρωί της Πέμπτης, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του νέου δημαρχιακού μεγάρου της Πάτρας στο Παλαιό Αρσάκειο.

Όλα αυτά ενόψει της δίκης που θα διεξαχθεί στο Λασίθι της Κρήτης στις 17 Απριλίου, διεκδικώντας την μόνιμη πρόσληψή τους στον Δήμο.

Οι πρώην συμβασιούχοι ζητούν να τους υποστηρίξει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος ούτως ώστε ακόμη κι αν αναβληθεί η υπόθεση να παραμείνουν προσωρινά, μέχρι την εκδίκαση, όπως φυσικά να ανανεωθούν και οι συμβάσεις τους.

Στον Σκάι μίλησε η συμβασιούχος κ. Κυρίτση, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που ζητούν είναι την στήριξη της δημοτικής αρχής στον αγώνα που κάνουν, στήριξη που δεν έχουν δει επί της ουσίας όπως είπε.

«Νομίζετε ότι δεν γνωρίζουμε ότι ο δήμος δεν έχει τα χρήματα και δεν μπορεί να προχωρήσει στις προσλήψεις μας; Αυτό θεωρείτε ότι είναι το ζήτημα; Γιατί όμως ο κ. Πελετίδης εξ’ αρχής μας άφησε να δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα που εξασφαλίζαμε την παράταση της σύμβασης μας με προσωρινές διαταγές και έτσι δημιούργησε ένα θέμα που αιωρείται εδώ και τόσο χρόνια;

Εξ’ αρχής γιατί μας άφηνε να δουλεύουμε και να προσφέρουμε με την εργασία μας στον δήμο. Τώρα του θυμήθηκε ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις;» τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής μίλησε στον Σκαι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή έχει δείξει ότι είναι στο πλευρό των πρώην συμβασιούχων και είναι γνωστό ότι αυτή που απαγορεύει της μόνιμες προσλήψεις είναι η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή εξήγγειλε κινητοποίηση για το πρωί της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο και τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης