Κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

 1 κοτόπουλο μέτριο, κομμένο σε 6-8 μερίδες
 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, σε χοντρές φέτες
 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
 400 ml ξηρό κόκκινο κρασί
 2 μαραθόριζες, καθαρισμένες, σε φετάκια
 420 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
 1 δαφνόφυλλο
 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιαξουμε το κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε έτσι ώστε να καλυφθεί καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 400 ml νερό, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τα ντοματάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις μαραθόριζες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης