Θέμης Μπάκας: Οι νεκροί ζητούν τη δικαίωσή τους

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών και οι συγγενείς των θυμάτων της ανείπωτης αυτής τραγωδίας ζητούν ακόμη πειστικές απαντήσεις και την ποινική απόδοση ευθυνών, ώστε να δικαιωθούν οι νεκροί τους, οι νεκροί μας.      

Το μπάζωμα που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα Τέμπη ήταν επιεικώς απαράδεκτο, διότι ήταν ένα σημείο εγκλήματος που δεν έπρεπε να καλυφθεί. Επομένως, το γεγονός ότι έριξε πολύ τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος δείχνει και ταυτόχρονα συμβολίζει τη διάθεσή της να μην μάθουμε ποτέ τι συνέβη.

Αποδείχθηκε αυτό και από τον τραγελαφικό τρόπο της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής. Η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον τις εργασίες της, αρνούμενη να συναινέσει στην κλήση, στην επιτροπή, ουσιωδών μαρτύρων, η κατάθεση των οποίων θα συνέβαλε στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Είναι προφανές ότι ο σεβασμός στη μνήμη των 57 νεκρών από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών και η αναζήτηση των αιτιών του θα έπρεπε να αποτελούν τον μοναδικό γνώμονα της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής.

Επιτέλους, όμως, ας συνειδητοποιήσουμε ότι οι νεκροί ζητούν από εμάς τη δικαίωσή τους και είναι ηθική υποχρέωσή μας αυτή να επέλθει».  

 

Διαβάστε επίσης