Το ΙΕΚ ALTO κατακτά την κορυφή της επαγγελματικής κατάρτισης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, η εκδήλωση παρουσίασης του ΙΕΚ ALTO στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού στο κέντρο της Πάτρας (Παντανάσσης 4).

Η μαζική προσέλευση εκατοντάδων σπουδαστών, εκπαιδευτών και νέων με ενδιαφέρον για την επαγγελματική εκπαίδευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γέμισαν ασφυκτικά όχι μόνο οι χώροι που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της εκδήλωσης αλλά και άλλα εσωτερικά σημεία του ΙΕΚ. Μάλιστα αρκετοί παρακολούθησαν την εκδήλωση από οθόνη που είχε τοποθετηθεί στοv πεζόδρομο της Παντανάσσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, οι βουλευτές Ιάσωνας Φωτήλας καιΣπύρος Τσιρώνης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίωνας Ζαΐμηςκαι ο ΑντιδήμαρχοςΠατρέων Παναγιώτης Μελάς.Χαιρετισμό απηύθυνε με μήνυμά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης, έδωσαν το παρόν, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πατρών, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ», Πέτρος Ψωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάχη Σιώρου και Φίλιππος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος & Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Καραχάλιος,ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο Διοικητής τουΓενικού Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης, ο Αντιπρόεδρος τουΕπιμελητηρίου ΑχαΐαςΘεόδωρος Τσούμπελης, οΠροέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, οΠρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Αποστόλης Παπαϊωάννου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών ΕλλάδοςΜαρία Σωτηροπούλου, ο Προέδρος Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτόπουλος, κ.α.

Στην ομιλία τουοCEOτου ΙΕΚ ALTO Αλέκος Χριστόπουλος,παρουσίασε αρχικά την υλικοτεχνική αναβάθμιση και αναμόρφωση των εγκαταστάσεων και υποδομών. Στη συνέχεια εξέθεσε τις αλλαγές που συντελούνται με το νέο θεσμικό πλαίσιο και την μετονομασία των ΙΕΚ σεΣχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τέλος, υπογράμμισε ότι με τις στρατηγικές συνεργασίες και το ισχυρό μετοχικό σχήμα, το ΙΕΚ ALTOανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και κυρίως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

ΟΜάριος Ζαφειρόπουλος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Τόνισετην αναγκαιότητα της ορθής επιλογής του επαγγέλματος που πρέπει να είναι συνυφασμένο με την προσωπικότητα του νέου όπως επιδιώκει με επιτυχία το ΙΕΚ ALTO. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες οδηγούν σε ραγδαίες μεταβολές στον εργασιακό χώρο.

Επιστέγασμα της εκδήλωσης αποτέλεσε ηξενάγηση των παρευρισκόμενων στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ALTO, όπου διαπιστώθηκε από όλους η ταύτισητου λόγου με το έργο και εκφράστηκε με τα ιδιαίτερα θετικά τους σχόλια.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κα Νικόλ Μακρή, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.

Το ΙΕΚ ALTOαποτελείένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ΙΕΚ και προσφέρει 130 νέους οδηγούς σπουδών που συμβαδίζουν με τον εκσυγχρονισμό των επαγγελμάτων και επιτρέπουν την ουσιαστική σύνδεση των εκπαιδευομένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΙΕΚ ALTO ή να επικοινωνήσουν στο 261 045 0701 / [email protected].

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ