"Ελπίς": Μεγάλη υγειονομική κινητοποίηση για να μην ξεμείνουν από οξυγόνο τα νοσοκομεία της Πάτρας

Εξαιτίας της κακοκαιρίας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

Παρά λίγο να ξεμείνουν ... από οξυγόνο τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας ΠΠΝΠ και Άγιος Ανδρέας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των κλειστών εθνικών δικτύων, ήταν στο "αέρα" το καθημερινό δρομολόγιο του βυτίου ιατρικών αερίων, το οποίο από την Τανάγρα φτάνει στην Πάτρα. Το φλέγον θέμα, μάλιστα, απασχόλησε και τη χθεσινή έκτακτη απογευματινή τηλε- σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη με τη συμμετοχή των Υπεαρχών της χώρας και άλλων στελεχών υγείας.

Μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η αγωνία για το τί θα γίνει κι αν τελικά θα προμηθευτούν το πολύτιμο ιατρικό αέριο τα νοσοκομεία - τα οποία βρίσκονται στο "κόκκινο" σε ανάγκες οξυγόνου - ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόσο από την 6η ΥΠΕ, τη Διοίκηση των νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας αλλά και την Πολιτική Προστασία, ώστε να μεταφερθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα η μεταφορά των ιατρικών αερίων. H αγωνία έλαβε τέλος, λίγο μετά τις 12, όταν έγινε γνωστό ότι τ βυτία ξεκίνησαν το δρομολόγιό τους προς Πάτρα.

Διαβάστε επίσης