Ζάκυνθος: Ελεύθερη πτώση πάνω από το «Ναυάγιο»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Λάτρεις των ελεύθερων πτώσεων συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Ζάκυνθο, πηδώντας από τα βράχια πάνω από το «Ναυάγιο» και «πετώντας» προς το Ιόνιο Πέλαγος.

Οι φίλοι του BASE Jumping, οι οποίοι συνηθίζουν να πραγματοποιούν άλματα με αλεξίπτωτο από κτήρια ή βράχια, συγκεντρώθηκαν στο «Φιόρο του Λεβάντε» από τις 20 μέχρι και τις 24 Αυγούστου, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα και τα σμαραγδένια νερά.

Όπως εξηγεί ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Τζίμι Πουσάρντ, όσοι βλέπουν φωτογραφίες της συγκεκριμένης παραλίας επιθυμούν να την επισκεφτούν, για να πραγματοποιήσουν ένα άλμα από ύψος περίπου 200 μέτρων.

Οι λάτρεις των ελεύθερων πτώσεων πραγματοποίησαν περισσότερα από 300 άλματα σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ζάκυνθος αποτελεί το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί, με τον πληθυσμό της να ξεπερνά τις 40.000 κατοίκους.

Όσο για την παραλία του «Ναυαγίου», αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Το 1982 πλοίο «Παναγιώτης», το οποίο φέρεται να μετέφερε λαθραία τσιγάρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής βρέθηκε εκτός πορείας και έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Σύντομα προσάραξε κέντρο μιας απρόσιτης ακτής με «χρυσή» αμμουδιά, με την παραλία να συγκαταλέγεται στις ομορφότερες του πλανήτη, αποτελώντας πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, παρά το δύσβατο της περιοχής.

Διαβάστε επίσης