Οι μεταφορείς ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη για την κατάσταση στο Λιμάνι με τους αλλοδαπούς

 

Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο σύλλογος ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Ν. Αχαϊας «Ο Φάρος», που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Διονύσης Γ. Πλέσσας, αναφορικά με την κατάσταση στο νέο Λιμάνι της Πάτρας και τους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τονίζεται: 

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Σύλλογος μας αποτελει εναν απο τους πιο δυναμικούς σε τοπικό επίπεδο αλλα και απο τους πιο  ισχυρούς σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς αριθμεί, υπερασπίζει αλλά και υποστηρίζει εναν μεγάλο αριθμών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.

Ειμαστε αναγκασμένοι να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή καθώς πιστεύουμε πως η παρέμβασή σας είναι απαραίτητη.

Ως γνωστόν το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο καθώς ενώνει την Ελλάδα με την υπολοιπη Ευρώπη.

Η σημασία του ειναι ιδιαίτερη καθώς καθημερινά εκατοντάδες φορτηγα οχήματα με τους οδηγούς τους μεταφέρουν  όλων των ειδών τα εμπορεύματα τόσο από την Ευρώπη προς την Ελλάδα όσο και απο την Ελλαδα προς την Ευρώπη κάνοντας χρήση της θαλάσσιας διαδρομής Πατρας - Ιταλίας.

Με άλλα λόγια συνδράμει το λιμάνι της  και συνδράμουν και οι μεταφορείς σημαντικά και στο ΑΕΠ της χώρας μας.

Ενα θέμα που μας απασχολούσε αλλά και μας απασχολεί περισσότερο τους τελευταίους μήνες λόγω του COVID 19 είναι η αύξηση των αλλοδαπών ατόμων που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της παραλιακής ζώνης, ακριβώς απέναντι απο τον λιμένα των Πατρών. Μάλιστα πλησίον αυτών υπάρχει και δημοτικό σχολείο το οποίο της επόμενες ημέρες θα ανοίξει με την έναρξη της σχολικής χρονιας.

Ο εντονος προβληματισμος μας σχετικά με την διαμονή αυτών των ανθρώπων είναι πως σε καθε αναχώρηση πλοίου  προσπαθούν να εισέλθουν στα φορτηγά οχήματα τα οποία μάλιστα μεταφέρουν είδη διατροφής , ένδυσης κλπ με κίνδυνο τόσο της σωματικής τους ακεραιότητας όσο και των οδηγών.

Αφορμή για την αποστολή της παρούσας επιστολής είναι τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα εντος του λιμενος όπου ομάδα αλλοδαπών  εκτοξευσαν πέτρες σε οδηγούς φορτηγών με κίνδυνο ανθρώπινης ζώης".

Τέλος επισυνάπτονται δεκάδες ηλεκτρονικές αναφορές περιστατικών, δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ που περιγράφουν την ανυπόφορη κατάσταση στο λιμάνι.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ