Πάτρα: Αλλάζει και πάλι ο "χάρτης" της διασκέδασης στην πόλη - Επιστροφή και πάλι στα στέκια της Τριών Ναυάρχων - Η μόδα των πεζοδρόμων!

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Κάποτε ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς. Όταν ήρθε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, έχασε την αίγλη του και μαζί με αυτή και την αγοραστική του αξία. Ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων έπαψε να είναι αυτό που λέμε… μόδα. Και επειδή η μόδα στην Πάτρα και τα μαγαζιά της είναι κάτι σαν την… ιλαρά, κολλάει δηλαδή ο ένας από τον άλλο και καταλήγει σε επιδημία, η Τριών Ναυάρχων είδε τα φώτα της να χαμηλώνουν και τη… συσκότιση να κρατάει για χρόνια, καθώς στη διαδρομή ανέκυψε και η Ηφαίστου πέριξ της οποίας δημιουργήθηκε ένας νέος ψυχαγωγικός… μύθος.

Αυτή η εξέλιξη άρχισε να ανακόπτεται από τη φετινή άνοιξη οπότε και η Τριών Ναυάρχων  ξεκίνησε να επανακτά το κύρος της και με τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί άρχισε να διαγράφει μια ανοδική τροχιά που έφτασε μέχρι την Αυγουστιάτικη πολυκοσμία.

‘Έτσι ενώ το κέντρο της πόλης έζησε φέτος το καλοκαίρι το καθιερωμένο «άδειασμα» από κόσμο και φωνές, η Τριών Ναυάρχων όχι μόνο δεν «άκουσε» τον ήχο των διακοπών, αλλά διατήρησε το «νεύρο» και αύξησε την πελατεία της, ενώ απέκτησε κοινό ακόμη και το μεσημέρι, καθώς μέσα στην καρδιά του Αυγούστου έβλεπες γεμάτα και τα φθηνά εστιατόρια- μαγειριά της.

Ο πεζόδρομος μάλιστα- και αυτό είναι το πιο σημαντικό- έχει γίνει προορισμός της νεολαίας η οποία «εφορμά» στα ουζερί, τα καφέ και τα μπαρ και επαναφέρει στο προσκήνιο έναν, για αυτήν λησμονημένο, δρόμο και να αυξάνει όχι μόνο τα έσοδα των καταστημάτων αλλά και την εμπορική τους αξία.

Εκεί λοιπόν που τα καταστήματα έκλειναν ή «έχασκαν» ανοίκιαστα, φτάσαμε στο άνοιγμα νέων που κάνουν τη ζωή κάτω από τις νεραντζιές να  θυμίζει τις παλιές καλές δόξες.

Μόδα είναι και γυρίζει κοινώς, τουλάχιστον για όσο είναι τα τραπεζάκια… έξω.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

 

Διαβάστε επίσης