Αχαΐα: Λίστες αναμονής στο ΠΠΝΠ για ορθοπαιδικά χειρουργεία - Ασθενείς με κατάγματα περιμένουν ως και 15 ημέρες

Χωρίς ορθοπαιδικό τα Καλάβρυτα, παρά τους χιλιάδες επισκέπτες του Χιονοδρομικού

Στο …κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αχαϊας, καθώς "βουλιάζουν" εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας σε συνάρτηση με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τα Καλάβρυτα που διαθέτουν Χιονοδρομικό κέντρο με χιλιάδες επισκέπτες, στερούνται ορθοπαιδικού, καθώς δεν διαθέτει καν το νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή στην Πάτρα οι ασθενείς σχηματίζουν ουρές για ορθοπαιδικά χειρουργεία.  

Σύμφωνα με στοιχεία της 6ης ΥΠΕ που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος", 15-20 περιστατικά με κατάγματα βρίσκονται στην αναμονή για χειρουργείο. Ήδη το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΠΠΝΠ για διαχείριση της κατάστασης, δεδομένου ότι υπάρχει μια αναμονή περίπου 15 ημερών για να πάρει ο ασθενής....σειρά, ενώ σήμερα αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου οι λίστες αναμονής, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, καθώς προβλέπεται αύξηση των περιστατικών εξαιτίας των ημερών.

Η πιεστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία συνδέεται με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για περιστατικά που παλαιότερα αντιμετωπίζονταν και σε ιδιωτικές κλινικές. Η στροφή προς το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται σε μια εποχή που τα νοσοκομεία  στερούνται ιατρικού προσωπικού, ενώ ορθοπαιδικοί από την Πάτρα, συνεργαζόμενοι με τον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας αυτής της "στροφής" που παρατηρείται, αναγκάζονται να χειρουργούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, ασκώντας παράλληλη δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ