Δυτική Αχαΐα: Πώς ψήφισαν οι σύμβουλοι στη συνεδρίαση της Τρίτης

Τί αποφασίστηκε για τα 51.000 ευρώ που διεκδικεί η Αγγελική Ορδίτη

Έξι θέματα και ένα εκτός ημερησίας διάταξης* συζήτησαν οι σύμβουλοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο βράδυ της Τρίτης στο δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας.

Εκτός ημερήσιας διάταξης το σώμα συζήτησε το θέμα που προέκυψε από τη δικαίωση στο Εφετείο, της Αγγελικής Ορδίτη (πρώην εργαζόμενη στον δήμο δυτικής Αχαΐας) η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας την άδικη απομάκρυνσή της από τη θέση της το 2013. Η υπόθεση έφτασε μέχρι και τον Άρειο Πάγο, ενώ το Εφετείο το 2015 δικαίωσε την εργαζόμενη ενώ σύμφωνα με την απόφαση έπρεπε να διεκδικήσει οφειλόμενα από το 2013 που άγγιζαν τα 91.000 ευρώ πλέον τόκους και δικαστικά έξοδα. Η πλευρά της εργαζόμενης συμφώνησε στο «κούρεμα» της οφειλής όπως και παραίτηση από τους τόκους και τα έξοδα, απαιτώντας το ποσό των 51.000 ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία. Για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι ψήφισαν ως εξής: 

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την «Τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας Περιφ. Δυτ. Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την πράξη: «Εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

(Η αντιπολίτευση να υπενθυμίσουμε ότι έχει καταψηφίσει τη σύμβαση που είχε έρθει προ ημερών στο συμβούλιο)

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο έργο «SMILE – Sustainable Model of Intermodal Local Experiences» στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020».
Εισηγητής: Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

ΟΜΟΦΩΝΑ 

————————————

3. Συζήτηση και Λήψη Απόφασης σχετικά με την Συγκρότηση Επιτροπής προσδιορισμού αξίας ακινήτων που περιλαμβάνονται στις Πράξεις εφαρμογής.
Εισηγητής: Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

(Γιατί η αρμόδια επιτροπή υπάγεται στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας

4. Συζήτηση και Λήψη Απόφασης σχετικά με την Γνωμοδότηση για την μεταβολή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018.
Εισηγητές: 1) Μπαχράς Ξενοφών, Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας
2) Γκοτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

ΟΜΟΦΩΝΑ 

(Με τροποποιήσεις – σχετικό ρεπορτάζ του tempo24.gr)

5. Συζήτηση και Λήψη Απόφασης σχετικά με την «Έγκριση ψήφισης του προϋπολογισμού εσόδων εξόδων οικονομικού έτους 2017 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης

Εισηγητής: Κοκκίνη – Παπαδοπούλου Πατρούλα, πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΔΥ.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 

(Όχι της αντιπολίτευσης που εκτίμησε ότι οι δαπάνες για μηχανολογικό εξοπλισμό είναι μεγάλες)

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την «Έγκριση Μονοετούς Σχεδίου Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων οικονομικού έτους 2017»

Εισηγητής: Κοκκίνη – Παπαδοπούλου Πατρούλα, πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΔΥ.

ΟΜΟΦΩΝΑ 

Διαβάστε επίσης