6η ΥΠΕ - Health4EUkids: Μαθητές ζωγράφισαν επιτραπέζια παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου τους!

Σε δυο Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας

Μια ακόμη δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα Health4EUkids το οποίο υλοποιεί η 6η ΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα σε δυο Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκε σήμερα το 29ο Δημοτικό Σχολείο, είδε τις δημιουργίες των μαθητών και μοιράστηκε τη χαρά τους.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των υπευθύνων του προγράμματος, εκπαιδευτικών και εθελοντών, ζωγράφισαν στο προαύλιο του σχολείου τους, γνωστά και αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του γνωστού Πατρινού Ζωγράφου Κώστα Αρταβάνη ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει εθελοντικά τους μικρούς μαθητές.

Οι υπάλληλοι της 6ης ΥΠΕ, αρμόδιοι για την υλοποίηση του προγράμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Καρυδά, ενημέρωσαν επίσης τον Διοικητή για τον χάρτη που μοιράζουν στα παιδιά, μία σημαντική και χρήσιμη εφαρμογή την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Πληροφορικής της 6ης ΥΠΕ. Τα παιδιά σκαναροντας τον χάρτη με τα κινητά τους, θα μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να βρίσκουν πληροφορίες για κοντινά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, χώρους ψυχαγωγίας (παιδικές χαρές), κολυμβητήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες κ.α.