Συνταγή για νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών με πένες, γάλα αμυγδάλου και φυτικά τυριά που λιώνουν από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Για να απολαύσουμε κάτι πλούσιο σε γεύση και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Υλικά
- πενες 500 γραμμάρια
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
Για τη λευκή σάλτσα
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- μανιταρια 250 γραμμάρια λευκά
- γάλα αμυγδάλου 700 ml
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- φυτικό τυρί 200 γραμμάρια που λιώνει
- φυτικό τυρί 200 γραμμάρια τριμμένα για πίτσα
Για το πυρέξ
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- φρυγανιά 5-6 κουταλιές της σούπας τριμμένη