Μητσοτάκης: Θα πάω στο γήπεδο, μόνο εάν προκριθούν στον τελικό ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (18/05) στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η μόνη περίπτωση για να πάει στο γήπεδο, είναι εάν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός  καταφέρουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, στις 26 Μαΐου, στο Βερολίνο.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως δεν πάει πλέον στο γήπεδο, αν και του λείπει. «Μου έχει λείψει. Η μόνη περίπτωση για να πάω ξανά, είναι εάν οι και οι δύο ελληνικές ομάδες, καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό της Ευρωλίγκας. Εκεί, θα βγάλω το αθλητικό μου καπέλο και θα πάω ως Έλληνας πρωθυπουργός, που θα έχει την μεγάλη χαρά να δει 2 ελληνικές ομάδες στον τελικό».

Σχετικά με το φαινόμενο της οπαδικής βίας ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπήρχε έντονο πρόβλημα, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων. «Μας ασκήθηκε κριτική από φιλάθλους γιατί κλείσαμε τα γήπεδα, μέχρι να μπει σε ισχύ το ψηφιακό εισιτήριο με απόλυτη ταυτοποίηση του κατόχου του και να εγκατασταθούν οι κάμερες. Η εικόνα στα γήπεδα είναι τελείως διαφορετική, είναι εικόνα που μοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο οικογενειάρχης δεν φοβάται να πάει με το παιδί του στο γήπεδο.

Οι αυτοποιημένες ποινές έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Πέφτει κροτίδα; Αυτόματη τιμωρία. Ξαναπέφτει; Διπλασιασμός της ποινής. Χωρίς πολύ δράμα και συζητήσεις.  Ναι παρεμβαίνουμε στο ζήτημα αυτό επειδή αφορά θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Μετά την τραγική δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη υπήρξε μια πάρα πολύ συστηματική δουλεία από την αστυνομία , για μια ουσιαστικά οργανωμένη συμμορία, η οποία ασκούσε συστηματικά βία και θα αποδοθούν ευθύνες και θα καταδικαστούν άνθρωποι, πιστεύω».

Για τον τελικό του κυπέλου σχολίασε: «Δεν είχε καμία ανάμειξη η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό. Ήταν αποκλειστικά αρμοδιότητα της ΕΠΟ και των ομάδων. Εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους, όπως το κάνουμε και για τον τελικό του Conference. Είναι μια επιχείρηση που έχει τις προκλήσεις της, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Κάτι που με ενόχλησε πολύ, θα το πω, για να δείτε και το επίπεδο του λαϊκισμού σε αυτή τη χώρα, μια ανάρτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Γιατί ορίστηκε βάση του πρωτοκόλλου της UEFA, ένα νοσοκομείο, ο «Ευαγγελισμός», ως το νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση που οι επίσημοι, που θα έρθουν για τον αγώνα, χρειαστούν περίθαλψη και πάνω σε αυτό έσπευσαν κάποιοι να κάνουν κριτική, ότι δήθεν έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων».

 

ΠΗΓΗ