Πάτρα: "Βουλιάζουν" από κόσμο τα Υψηλά Αλώνια στην γιορτή των λουλουδιών - Μουσική, κέφι και χορός (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Ψηλαλώνια και Ομόνοια, έχουν γεμίσει από κόσμο που διασκεδάζει με χορούς, μουσική και τραγούδια απ’ όλη την χώρα, κατά την διάρκεια της φετινής «Γιορτής Πρωτομαγιάς».

Η ξεχωριστή ορχήστρα «Bandarte» παρουσιάζει έντεχνα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά και πολιτικά τραγούδια, στα «Ανθεστήρια» της πλατείας Ομονοίας, ενώ την ίδια ώρα χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων δίνει τον καλύτερό του εαυτό στα Ψηλαλώνια.

Το παρών δίνουν περισσότεροι από 600 χορευτές και χορεύτριες, από 33 χορευτικούς συλλόγους, αφού πρώτα παρέλασαν περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές.

Πέριξ της πλατείας, πραγματοποιείται η καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη «γιορτή των λουλουδιών», που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Πατρέων με τον σύλλογο Ανθοπωλών.

 

 

(Αριστερά στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Χρήστος Κορδάς)

Την ίδια στιγμή, λαμβάνει χώρα η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που φέτος έχει θέμα: «Λίμνες και λιμνοθάλασσες».

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες μελών και φίλων της ΟΙΚΙΠΑ, ερασιτεχνών φωτογράφων και στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει τις ομορφιές των Ελληνικών Λιμνών και λιμνοθάλασσες και στόχο έχει να αναδείξει και να προβάλει τις φυσικές ομορφιές αλλά και την πλούσια βιοποικιλότητα των υδάτινων αυτών περιοχών του Ελλαδικού χώρου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ